El jurat i el nombrós públic assistent al concurs morfològic del cavall de raça menorquina, que es celebra as Mercadal, van poder comprovar les característiques dels diferents animals participants durant una jornada de bon temps.    | Katerina Pu

TW
0

La celebració del XXXIII Concurs Morfològic del Cavall de raça menorquina, en el marc de la XVI Fira del Cavall organitzada per l’associació que presideix Tòfol Marquès, va atreure aquest dissabte centenars de persones que no es van voler perdre les diferents seccions que formen el concurs, en una jornada que es va veure arredonida pel bon temps i, ja al vespre, amb l’esperat espectacle eqüestre.

Durant el dia van tenir lloc les proves de morfologia que van protagonitzar els diferents animals participants segons les seccions del concurs: poltra de dos anys, cavalls de 4 a 6 anys, cavalls a partir de 7 anys, poltra d’1 any, poltre d’1 any, poltre de 2 anys i poltre de 3 anys.

Els exemplars guanyadors de les seccions celebrades durant el matí van ser els següents: Olimpa Saura amb 84 punts (poltre de dos anys); Klavell amb 87,333 punts (cavalls de 4-6 anys); i Jesko Alles amb 87,083 punts (cavalls de 7 o més anys).

Un dels cavalls participants. | Katerina Pu

Durant el capvespre es van celebrar quatre seccions d’animals joves amb el següent resultat: a la secció de poltra d’un any va guanyar Perla des Barranc amb 83,583 punts; Piropo de Son Vives va guanyar la secció de poltre d’un any amb 85,583 punts; a la secció de poltre de 2 anys, va guanyar Olaf de Linares amb 86,333 punts; i finalment Neptu Tb amb 87.333 punts es va proclamar guanyador de la secció de poltre de 3 anys.

Diumenge

El concurs morfològic es reprèn aquest diumenge matí, a les 8.30 hores, amb les seccions de poltra de 3 anys, egües de 4 a 6 anys i egües a partir de 7 anys. A les 12 hores, tindrà lloc el lliurament dels premis especials del concurs i una hora i mitja després es donarà per clausurada la fira d’enguany.

Un espectacle al ritme de les cançons de l’oest americà

Més de seixanta cavalls i una vintena de figurants a peu van participar aquest dissabte vespre en l’espectacle eqüestre, que va transcorre al ritme d’una sèrie de cançons de la filmografia de l’oest americà, amb la participació del Grup de Cavallers de Maó, Centre Eqüestre Equimar, Ses Planes-Toni Bosch Equitació, Quadres Can Siquiat, Club Hípic Sa Creueta, Escola Eqüestre Menorquina i Ganadería Son Martorellet.