Petits i grans s’han divertit junts amb les carreres d’Scalextric | Fotos: ALMA LAFARGA/ J. DE VARGAS

TW
1

Els usuaris del Centre Sociosanitari de Santa Rita han passat els darrers tres dies rodejats de cotxes i d’un circuit d’Scalextric. L’activitat va començar dijous i, fins aquest dissabte migdia, haurà proporcionat un espai de trobada intergeneracional ben divertit.

Ha estat de la mà de la nova Associació Slot Ciutadella, que cinc aficionats al món Scalextric acaben de posar en marxa, després d’haver coincidit, el mes d’abril, en una de les activitats de TEA Menorca, per al Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme.

Va ser allà que es van posar les bases de l’entitat, que està començant a fer propostes com aquesta, en contacte amb els usuaris de Santa Rita i amb les seves famílies, també amb el personal del centre, per compartir una bona estona d’entreteniment.

Curses divertides

El president de l’associació, Julián de Vargas, explicava que parteixen de l’exemple d’una entitat que treballa a Catalunya, que proposa l’Scalextric com una activitat «a escoletes, centres de menors, geriàtrics, fins i tot a centres penitenciaris», per proposar un espai lúdic diferent. És així que, a Menorca, han instal·lat una pista d’uns 5 metres al centre assistencial de Ciutadella, on els usuaris s’han animat a agafar els comandaments dels cotxes. N’hi havia de tot color i cadascú ha pogut triar el que més li agradava, per fer carreres ben animades, entre avis, fills, néts, cuidadors i membres de l’associació.

Un altre dels fundadors del col·lectiu, Eric Irla, es mostrava molt satisfet per la bona resposta obtinguda amb aquesta experiència innovadora, on «hem pogut mostrar com funcionen els cotxes». Una activitat senzilla, que no requereix esforç físic, «només és pitjar el botó, però els ha fet gràcia i han volgut participar més persones de les que esperàvem», admetia l’organitzador. A finals de mes, l’associació ja prepara una nova activitat, en aquest cas, amb els usuaris del Punt Jove de Ciutadella.