TW
0

Hem començat el 2010 amb mig món que tremola de fred. Tres grans masses d'aire fred en diverses parts del món han causat que una gran porció de l'hemisferi nord estigui sota la influència dels aires polars. Una d'aquestes masses cobreix els Estats Units i Mèxic, una altra cobreix l'Oest d'Europa i la tercera, Rússia Oriental i la Xina.

Taronges gelades a Florida
Taronges gelades a Florida
Noticias relacionadas

És curiós pensar que en l'Era de l'Escalfament Global tinguem temperatures i nevades rècords a nombroses parts del planeta. Per exemple, a Anglaterra, on hi ha que remuntar-se als anys 80 per trobar unes jornades tan gèlides i persistents, o si anem a l'assolellada Florida, ens trobarem els camps de taronges plens de gel i amb unes temperatures que tan sols els més majors recorden, i que, segons ells, diuen que hi ha que remuntar-se als anys 20 per trobar un temps tan gèlid. I és que s'ha de pensar que el temps és cíclic i tot i que l'Escalfament Global estigui molt present, recordem que el 2009 va ser uns dels anys mes càlids, no s'ha d'oblidar que de tant en tant el temps segueix el seu curs natural i que els hiverns encara segueixen essent hiverns.

Espanya no va ser menys i Madrid es va col·lapsar per la neu i centenars de petits pobles del nord de l'Estat van quedar aïllats per pams i pams de neu. També a la nostra illa va arribar el temporal de fred en forma de tensa espera per mor de veure una jornada on Menorca fos més blanca que blava, aquesta va fer aparició d'una manera simbòlica i ens va deixar aquell sentiment de decepció, ja que la vam tenir a les portes, però no va poder ser. De totes maneres, hi ha que recordar que l'hivern no ha fet més que començar i qui sap si les properes jornades no tenim alguna sorpresa...

Grans nevades a l'hemisferi nord
Grans nevades a l'hemisferi nord
La neu cobreix tota Anglaterra (foto satèl·lit)
La neu cobreix tota Anglaterra (foto satèl·lit)