TW
0

Normalment, entre l'última quinzena de juliol i la primera d'agost es donen les calors més fortes de l'any. Aquest període es coneix com a canícula.

Aquesta expressió deriva de cans (gossos) i el seu ús en aquest període de forta calor té un fonament astronòmic; al·ludeix a la constel·lació del Ca Major, Canícula, i a la seva estrella Sírius, anomenada l'abrasadora, l'aparició de la qual, al nostre cel nocturn, coincideix amb el període de més calor de l'any.

Noticias relacionadas

Són dies llargs i pesats, on a l'Illa la sufocant calor augmenta per la forta humitat, les temperatures assoleixen els 32 o 33ºc, però, en combinar-la amb la humitat esmentada, les temperatures de xafogor poden assolir perfectament els 40ºc.

Només en algunes ocasions la refrescant tramuntana apareix uns dies per escombrar la humitat, i tot i fastiguejar banyistes i navegants, s'agraeix la visita per poder agafar millor el son en aquestes sufocants nits caniculars, on el mateix termòmetre que de dia arriba als 33ºc, de nit ens deixa temperatures tropicals que poden assolir els 24 o 25ºc, sense tornar a tenir en compte la suma de la molesta i aferradissa humitat.

Però la canícula passarà veloç com l'estiu i arribarem a l'època de les primeres tempestes estivals, tempestes breus i potents que es mereixen un tema a part...

La canícula es sent amb força a molts punts d'Espanya
La constel·lació del Ca Major
Res millor que les nostres platges per passar la forta calor