TW
0

La primavera ha arribat amb força, els dies clars es succeeixen, recordant que alguna cosa canvia. Els arbres, les plantes, el camp en general ressuscita després d'un llarg i dur hivern que s'ha perllongat més enllà dels dies estrictament marcats pel calendari, un hivern que ha durat d'octubre a març i on ara, l'abril, ens regala dies més propis de juny que no del quart mes del calendari.

I és en aquests dies quan amb més freqüència apareix l'enigmàtica boira, fenomen que es dóna per la formació de núvols molt baixos, a nivell de terra, que estan formats per partícules d'aigua en suspensió. Aquests núvols es formen en evaporar-se la humitat del terra, i el contrast amb l'encara aire fred fa que aquesta humitat es condensi, sobretot de nit i matinada, quan encara l'aire és fred.

Els dies amb boira ens deixen matinades espectaculars, amb siluetes espectrals que ens evoquen a pensar que encara estem entre somnis. Però a part de deixar-nos tan bucòlics paisatges, la boira també ens deixa una visibilitat molt reduïda i això en carretera fa que haguem d'extremar les precaucions més que mai. A més, si anem a viatjar, tal vegada el nostre vol, si és molt matiner, surti amb una mica de retard; en aquest cas l'enigmàtica i bella boira ens semblarà de tot menys bonica.

Noticias relacionadas

Clarejar amb boira des del Talaiot de Trebalúger as Castell

La Mola apareix entre la boira

La boira no sempre és tan bucòlica