TW
0

Falta d'aire, sensació de pesadesa, nits d'insomni, aire estancat, humit, pesat... en poques paraules, dies de xafogor.

Estem en ple estiu. Vivim els dies més càlids de tot l'any, el període canicular, on les temperatures s'enfilen fins assolir els 30ºc amb molta facilitat i on les nits tropicals conviden a seure a la fresca a esperar que vingui Morfeu a emportar-nos a un somni fresc i relaxat, cosa difícil en aquestes nits, on més bé ens aferrem als llençols i el somni costa de conciliar.

I és que a Menorca la calor no ve sola, ve acompanyada de la tan coneguda per tots humitat. Aquesta humitat que combinada amb les altes temperatures produeix allò que anomenem temperatura de xafogor.

Aquesta combinació entre temperatura ambient i humitat relativa és la que determina la temperatura que percep el cos, que és molt més alta que la que marquen els termòmetres. Així, si a casa tenim un termòmetre i un higròmetre, podem amb aquest senzill quadre saber quina és la temperatura real que sent el nostre cos.

Noticias relacionadas

Per fer-ho només hem d'imaginar que juguem a vaixells i per exemple si un dia com avui que tenim 31ºc i una humitat del 60% ens mirem el quadre, veiem que en realitat el nostre cos pateix una temperatura de 40ºc.

Segons la temperatura que ens surti, podem dir que el nostre cos patirà diferents sensacions de confort:

De 20 a 29: Sensació de benestar, agradable.

De 30 a 39: Sensació de malestar, més o menys acusada.

De 40 a 45: Sensació de malestar generalitzada.

De 46 en endavant: Aturada en molts tipus de feines perquè les condicions poden representar un perill físic.