TW
0

Petitó meu, demà ve a Menorca una senyora que comanda molt. És una ministra, i vindrà a la nostra illa per a inaugurar una carretera nova. Vols saber què és inaugurar? És quan estrenes una cosa, quan l'empres per primera vegada, però quan ho fan els polítics, sempre sol anar acompanyat de discursos, somriures, càmeres, i temps enrere, menjar. Ara, amb la crisi, no sé si n'hi haurà o no. La qüestió, petitó, és que demà s'estrena el desviament de Ferreries.

Tu saps que jo som de Ferreries, i tu també en tens una cama. Idò des de fa molts anys, una bona part dels ferreriencs demanaven que la carretera no passés per dins el poble. De fet, ton pare encara no havia nascut i ja hi havia gent que ho demanava. Resulta que per la carretera hi passen cotxes, i aquests poden suposar un perill si passen per dins una zona poblada a gran velocitat. A Ferreries hi ha gent que obre la porta de casa seva i a dos pams veu com passen cotxes, camions i autobusos. A més, petitó, així com el poble ha anat cresquent i s'ha eixamplat cap a Villa Pepa, la carretera ha quedat encara més enmig del poble. Ara, després de quasi dos anys de màquines fent feina, aquesta nova carretera està acabada, i permetrà que els cotxes ja no passin per dins del poble, sinó que el rodejaran.

Noticias relacionadas

Aquesta iniciativa, petitó, és ben vista per una bona part de ferreriencs, però n'hi ha altres a qui els fa por. Creuen, criatura, que si els cotxes no passen per dins el poble hi haurà manco gent que s'aturarà a veure les botigues i, per tant, arribaran manco doblers. Segurament tenen raó, però jo record la frase d'un polític que ja no ho és que deia que els turistes no arriben caiguts del cel, sinó que se'ls ha d'anar a cercar. Amb açò del desviament, passarà el mateix. Els ferreriencs hauran de demostrar que val la pena entrar a Ferreries i passar-hi una estona. Com a ferrerienc, sé que és així. Tenim bones botigues, bons bars i restaurants, el millor pa del món i la botiga de 'xuxes' més temptadora de l'Illa! No hem de tenir por, per tant, que ens deixin de visitar si sabem explotar el potencial del poble!

Petitó, avui quasi t'he fet un míting polític. Però és que, a part de tot el què t'he dit, crec que abans que els criteris econòmics, a l'hora de fer carreteres s'ha de tenir en compte la seguretat de les persones, i el desviament, sens dubte, la millorarà. Així que, criatura, demà ton pare se'n va d'inauguració! No sé si farà falta planxar la corbata...