TW
0

Petitó meu, el trajecte de Ciutadella a Ferreries d'ahir per anar a dinar amb la família va fer més mal que mai. Per la carretera primer vam veure la vegetació cremada a la Costa Nova i més endavant, quan arribàvem a poble, vam descobrir que S'Enclusa tenia un capell negre fet de pins cremats. I és que aquesta setmana hi ha hagut quatre incendis a Menorca que han deixat quatre ferides a aquesta terra que tant apreciam i quatre ferides més als cors dels que ens estimam aquesta roqueta i sabem que és la millor del món.

Un incendi és trist, però ho és més si saps que algú l'ha provocat, i tot sembla, criatura, que aquests quatre focs han estat iniciats intencionadament. Per molt que hi doni voltes, encara no puc entendre com algú pot fer una cosa així. No m'entra al cap que algú vulgui convertir en cendra aquesta terra nostra. No puc comprendre que algú vulgui canviar el verd dels boscos pel negre del carbó. No entenc que algú pugui tenir el cor tan podrit i la sang tan freda per destrossar intencionadament la terra que l'acull i que li dóna la vida.

Noticias relacionadas

Sincerament, petitó, quan penso en aquesta persona (per dir-li alguna cosa) em vénen al cap paraules gruixudes que més val que no llegeixis. Només escriuré que no mereix trepitjar aquesta terra nostra, i que desitjo que prest sigui capturat i que es faci justícia.

Per altra banda, aquests dies també toca agrair i molt la feina dels qui treballen perquè els despropòsits d'aquesta persona no siguin majors. Els bombers, els senyors de l'IBANAT, els de Protecció Civil, els voluntaris… Tots demostren amb la seva feina que hi ha qui sí s'estima aquesta terra i és capaç d'arriscar-se per salvar-la. Especialment els voluntaris, que no ho fan per guanyar-se cap sou, sinó simplement perquè el cor els demana fer alguna cosa per preservar aquest paisatge únic.

Per una vegada, petitó, deixa que dediqui unes retxes a la persona que aquests dies vol cremar Menorca. Senyor o senyora, els menorquins sentim despreci cap a vostè. Amb les seves accions no només destrossa els nostres boscos, sinó que fa malbé la feina de moltes generacions que han fet que aquesta illa sigui única al món. Segur que a vostè tot açò li és igual, perquè ha demostrat que no té cap sensibilitat ni una. Sàpiga que els altres sí la tenim, i treballam perquè els nostres fills i néts la mantinguin. Qualsevol arbre dels que ha cremat valen més que vostè. Perdona, petitó, però ho havia de dir.