TW
0

Després d'una tardor bastant suau i amb no molta precipitació, hem entrat a l'hivern amb la mateixa tònica de temps. Ja per Nadal vàrem tenir un temps molt tranquil on els meteors típics del gener es van avançar i ja van fer acte de presència.

Les seques o minves de gener, aquest fenomen tan visual que modifica les costes menorquines, on tot allò que normalment està sota l'aigua fa la seva aparició. Les altes pressions que provoquen aquests dies blaus i radiants són les causants d'aquesta disminució del nivell del mar, perquè com ja indica el seu nom, la pressió alta empeny el mar i el fa retrocedir.

Boira al port de Maó. Fotos José Barber/Julián Olives
Boira al port de Maó. Fotos José Barber/Julián Olives
Noticias relacionadas

Un altre fenomen típic d'aquest mes és la boira. En les jornades d'anticicló amb humitats altes i vents en calma, apareixen les boires que a vegades solen ser intenses i persistents. Aquest gener en vàrem poder veure a molts de punts de l'Illa, però una de les imatges més espectaculars va ser veure entrar la boira a sobre el port de Maó.

Seques a Punta Prima
Seques a Punta Prima

Però el gener no és només sol, seques i boira, sinó també canvis sobtats de temps i les primeres grans invasions d'aire fred, que poden portar forts vents, pluges, pedra i fins i tot neu.