TW
0

Petitó meu, m'agrada tenir il·lusió, però crec que avui haurem de tornar a pronunciar aquella frase de sempre: Mentre hi hagi salut.... Però enguany aquest fet no me preocupa. He tingut una idea genial, meravellosa, que ens convertirà en empresaris d'èxit. Hem de muntar una fàbrica d'espelmes: Bruna & Eloi Candles. He decidit posar el nom en anglès per allò de la internacionalització, i perquè la nostra consellera estigui contenta.

No és que avui dia l'espelma sigui un producte de gran demanda, però sé que en el futur seran objectes de primera necessitat en moltes llars d'aquest país. I ho seran perquè les empreses d'electricitat i aquest Govern fan tot el possible per convertir allò que és un producte de primera necessitat en un producte pràcticament de luxe. Hi haurà moltes persones que no podran assumir la darrera pujada del rebut de la llum, i llavors es convertiran en el que ja es coneix com a pobres energètics. De nou, els més dèbils resulten perjudicats per tal que els més poderosos segueixin gaudint dels seus privilegis.

Ens parlen de dèficit energètic, de milers de milions d'euros de pèrdues... Però cada any veiem com aquestes grans empreses presenten grans beneficis, i paguen sous milionaris a ex polítics per asseure's al seu consell d'administració. Segurament és una pràctica legal, però en el terreny de l'ètica és una actitud molt reprovable, i a més, qui pensarà que els governs perjudicaran aquestes empreses quan són les que donen feina als ex presidents dels grans partits polítics?

Noticias relacionadas

Tenc clar que l'electricitat s'ha de pagar, i que hem de ser conscients que produir energia no és gratuït. Així ens conscienciem que no l'hem de malgastar. Però en aquestes pujades dels darrers anys, més que un objectiu de conscienciació, jo hi veig la finalitat de mantenir el poder i el nivell d'unes empreses que algun polític ja rovellat va dir que eren de Champions League. De nou importen més els grans nombres que els petits, aquells que cada dia porten a milers de families a situacions extremes per intentar viure amb una mínima dignitat.

Ara el Govern diu que la darrera pujada és excessiva i que l'aturarà. Ben fet, però aquesta és la típica jugada per quedar bé. Havien anunciat que la llum pujaria un 2 per cent, i de cop l'increment era del 11. Ara, tot apunta a que finalment l'encariment voltarà el 5 per cent, i tots donarem gràcies al Govern perquè la puja no ha arribat a l'11. Oblidarem que havien promès un 2 i pujaran més del doble?

Bé, petitó, anem a comprar cera, que hem de posar en marxa la nostra fàbrica d'espelmes. Bruna & Eloi Candles serà la revolució. Ja veig que l'any qui ve ens donaran el premi als emprenedors més joves!