TW
0

La política valenciana dels darrers anys, amb líders com Zaplana, Camps o Barberà, dona per a una novel•la negra i per moltes més. En qualsevol cas "La Cara B" d'Esperança Camps és una bona mostra de denuncia de la corrupció i dels mals d'una societat malalta, escrita amb un magnífic pols narratiu.

L'aparició dels cadàvers de dos polítics involucrats en negocis bruts posa en marxa la investigació d'una ambiciosa periodista i d'un aspirant a novel•lista que és fill d'un ex conseller que va tenir que fugir de València degut a les sospites de corrupció i que a més era amic de les dues víctimes. Per acabar d'enredar la troca, la periodista, mare soltera amb problemes de conciliació laboral, i l'escriptor novells havien estats amants.

Amb aquests elements, la novel•lista ciutadellenca arma una enginyosa trama que obliga al lector a arribar al final de llibre per conèixer el final. "La Cara B" no només tracta dels racons foscos de la política valenciana amb assassinats, espionatges, traïcions, puticlubs, comissions il•legals, etcètera , sinó que és també un bon retrat de personatges i de relacions personals.

Un altre aspecte interessant al trobem al final de la novel•la quan un polític sense ambicions es troba a dalt de la piràmide del poder per una sèrie de caramboles i es planteja una sèrie de reflexions sobre la tasca pública que, a bon segur, posteriorment li van passar pel cap a Camps quan la van cridar a ser consellera del Govern balear. Però això tal vegada només és la cara B de "La Cara B".

La Cara B

Esperança Camps

Llibres del Delicte

197 pàgines