TW
0

La obra d'Alfred Hayes ( Londres 1911- Nova York 1985) ha tingut una segona oportunitat. La seva novel•la "Els enamorats" va ser redescoberta en castellà el 2010, any en que la revista "Ñ" la seleccionà com el millor llibre estranger de l'any. Després de aquell èxit sobtat es va traduir al castellà i català "Una cara coneguda", publicada originalment l'any 1958.

El protagonista d' "una cara coneguda" és un guionista que viu uns quans mesos a Hollywood i l'altre part de l'any a Nova York on hi té la dona. En una festa, rescata una atractiva jove que, embriagada, s'endinsa a l'oceà Pacífic per intentar suïcidar-se. Després de allò, la noia, una atractiu amb poc èxit, el telefona per donar-li les gràcies i concerten una cita.

Finalment acaben per mantenir una relació, tot i que sabem que l'home, que sembla estar de volta de tot, s'involucra més per ajudar a la noia que per l'atractiu d'ella. A partir d'aquí la novel•la retrata l'evolució de la parella.

En aquesta novel•la breu Hayes demostra la seva capacitat per retratar la dificultat d'una relació i la ignorància que els dos membres d'una parella poden arribar a tenir un respecte a l'altre.

La història està magnificant contada i és molt recomanable. A la vegada és un relat molt cru i haig de confessar que en acabar "Una cara coneguda" vaig dormir molt malament...

Una cara coneguda

Alfred Hayes

Trasuctor Albert TorrescanaÉdicions 62

144 pàgines