TW
0

"No tinc paraules" és una divertida sàtira del premis literaris escrita per Edward St Aubyn (Londres 1960). No es tracta en aquest cas d'alguns importants premis literaris espanyols dels que es sospita amb molt fonament que ja estan adjudicats amb antelació sinó d'un premi britànic que la crítica identifica amb el Booker, premi que el mateix St Aubyn va guanyar el 2006.

El que "No tinc paraules" retracta és el funcionament d'un jurat, les seves motivacions, els interessos personals les aliances entre els seus membres i l'estupidesa a la que se pot arribar quan es vol premiar no és la qualitat ni el interès sinó altres qüestions.

El llibre ens presenta als diferents membres del jurat del Premi Literari Elisi i a una colla d'escriptors que hi participen i que volen captar l'atenció d'aquest jurat. Per tal de donar una idea de les obres presentades a concurs se'n reprodueixen petits fragments.

Alguns passatges de la novel•la són francament hilarants i en conjunt veiem com les neures personals dels membres del jurat poden conduir a les situacions més absurdes.

No tinc paraules

Edward St Aubyn

Traducció de Yannick García

Editorial Raig Verd

192 pàgines