TW
0

La mort sobtada d'en Nito Fullana, a Maó, desperta una investigació per part de Cris Robert, a qui la companyia d'assegurances li encarrega la tasca. Malgrat que no és cap detectiu professional. Aquesta és en breus trets la trama de "Del color dels ocells", la primera novel·la d'Emili de Balanzó (Barcelona, 1940) en la que trasllada a l'escriptura tot el seu bagatge de gran lector.

Robert, l'improvisat investigador, parla amb totes les persones properes al difunt i veu que tots tenien algun motiu per odiar-lo. Fullana, fill d'una família humil, va fer fortuna en el món immobiliari i no es va portar massa bé amb la gent que el va ajudar en els seus començaments.

La novel·la comença amb la descripció del funeral de Fullana a l'església de Santa Maria on Emili de Balanzó fa un gran exercici de descripció de la societat local.

Com diu la contraportada a "Del Color dels ocells" hi transiten personatges que tenen en comú el fet de viure engabiats, atrapats en les seves complicacions vitals.

Qualsevol podria ser el culpable de la mort de la Fullana, però un metge va firmar que es tractava d'una mort natural. Al final Balanzó ens desvelarà les veritats amagades de la vida d'un arribista.

Amb aquesta obra l'editorial menorquina Arrela enceta la col·lecció Embosta Narrativa dedicada als autors que publiquen les primeres obres.

Del color dels ocells

Emili de Balanzó

Editorial Arrela

128 pàgines