TW
0

Preguntes sobre l'Hotel Esmeralda

Han passat sis mesos des que el veïns de l'antic Hotel Esmeralda vam demanar a l'Ajuntament que aturés una obra que a més de ser un despropòsit que no té en compte l'entorn, ni el medi ambient, ni l'impacte visual que aquesta mole tindrà, la llicència es va concedir amb tot un seguit d'irregularitats que sembla ser, no tindran cap tipus de sanció i l'obra segueix endavant peti qui peti.Els veïns ens seguim preguntant:Suposem que la promotora Prisoles Mediterráneo quan va comprar el solar, es devia informar de que era el que podia excavar i construir en la parcel·la. Com és què van encarregar un projecte que superava la construcció permesa pel PGOU? Tal vegada estaven segurs que l'Ajuntament els hi aprovaria tot i que anava contra la Llei?

Quan l'arquitecte va redactar el projecte que ara s'està construint devia saber que el PGOU només permetia la construcció del 50% de la superfície de la parcel·la. Com és que un professional no té en compte les lleis per fer la seva feina i "ni corto ni perezoso" presenta ni més ni menys que un projecte amb 2700 m2 més del que permet la normativa? És què també sabia que li aprovarien abans de fer-lo? Ha presentat l'Ajuntament una queixa formal davant del Col·legi d'Arquitectes per la sancionable manera d'actuar de l'arquitecte al presentar un plànol fals? Quina es la funció del Col·legi d'Arquitectes? Ha de revisar els projectes i comprovar que s'ajusten a la normativa o solament cobren els drets col·legials? Han près mesures per una actuació tan poc ètica del Sr. Vidal?

El Sr. Avel·lí Casasnovas va decretar la moratòria el mateix dia o al següent de presentar-se el projecte i desprès d'un any l'aixeca sense fer cap canvi i concedeix el permís en 19 dies. No és aquesta una manera d'actuar que com a mínim aixeca sospites de que hi ha alguna cosa rara en aquesta tramitació? Podria ser que mentrestant mantenia la moratòria estigues negociant amb la propietat la concessió de 2700 m2 de més en la planta soterrani? Ha fet alguna cosa l'actual Ajuntament per esbrinar què va passar?

El tècnic de l'Ajuntament encarregat de revisar el projecte no coneixia la normativa que s'havia d'aplicar? Va rebre ordres d'emetre un informe favorable? Quant temps li va dedicar a estudiar aquest niu de puputs que s'està construint? L'actual Ajuntament, li ha obert un expedient per negligència en el desenvolupament de les seves tasques? I ha intentat esbrinar el què va passar?

Quan totes aquestes irregularitats succeïen, Què feia l'oposició? No es van estranyar què el regidor d'urbanisme decretés una moratòria per no canviar res? No van sospitar que un macro projecte fou informat en 19 dies i sobre tot tenint en compte qui eren els que dirigien el Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Ciutadella en aquelles dates?

Els veïns de l'Hotel Esmeralda sentim impotència perquè a pesar de les nostres denúncies, davant de l'Ajuntament com en els mitjans de comunicació, aquí no passa res. La promotora s'ha sortit amb la seva, el tècnic de l'Ajuntament tal vegada encara faci feina al mateix lloc sense cap tipus de sanció per la seva negligència, l'arquitecte presenta un plànol fals i un projecte en contra de la normativa i dèu seguir fent el mateix, els regidors culpables d'aquesta pifiada s'han retirat de la vida pública i ara, es dediquen als seus negocis particulars amb els doblers que han guanyat fen malament la seva feina i la oposició d'aquell moment i que ara governa, ha consentit i no ha aturat aquesta pifiada que quedarà per sempre més donant la benvinguda als turistes. Podrien posar un cartell de benvinguda a la paret d'aquesta cagada. Tal vegada aquell que diu: "Benvinguts a Ciutadella, reserva de la billetera".
Núria Pujadas Dalmau
i 13 signatures més
Ciutadella

Un govern d'esquerres i ecologista
Després de l'expulsió dels membres d'Unió Mallorquina del Govern Balear el passat cap de setmana, des dels Verds de Menorca volem manifestar una visió optimista del que aquests canvis poden suposar en el funcionament de les institucions públiques balears. És de coneixement general que la comunicació, cooperació i col·laboració entre les diferents institucions no ha estat tan satisfactòria com s'havia suposat en un principi i com s'espera quan els mateixos partits governen en coalició a qualsevol institució (Govern Balear, Consell Insular de Mallorca i a nombrosos ajuntaments, entre ells Palma).És inqüestionable que s'han produït tensions i divergències entre persones pertanyents als diferents partits que governaven la màxima institució balear, i que les prioritats d'uns no eren les mateixes que la de la resta de partits que conformaven el govern. Fins i tot a l'hora d'interpretar el desenvolupament de la reforma de l'Estatut de les Illes Balears hi ha hagut divergències, i les transferències que havien de donar la possibilitat de més autogovern als Consells Insulars no han arribat. Des de Menorca s'ha vingut reivindicant, i els Verds ho volem fer també avui, la necessitat d'una major comunicació i cooperació entre Govern i les institucions menorquines. Demanen que el Govern no actuï sobre el nostre territori sense tenir-nos en consideració, i creim que es tracta d'una reivindicació justa i beneficiosa per a totes les parts.Ens trobem davant d'un repte: Demostrar que un govern d'esquerres i ecologista pot funcionar a les Illes Balears. Si fins ara eren les polítiques i idees d'UM les que ens impedien d'avançar amb una direcció més progressista i ecologista, ara ja no hi ha excusa. Queda un any per a les properes eleccions, és necessari un esforç per part de tots els actors i partits perquè aquest no sigui un temps perdut, si no un any i mig de construir el model d'illes que volem.
Els Verds de Menorca


La llengua no pot ser un obstacle

n Molt s´ha comentat durant aquests dies, sobre el projecte fallit del Sr. Jesús Manzanares, amb l´intent de crear una bodega de disseny més un hotel rural a la finca de Torralbenc. Pens que no hi ha molt més a dir del que ja s´ha dit, només que pens que és una llàstima, deixar perdre oportunitats com aquesta.

Donades les circumstàncies, pens que tot projecte orientat a dinamitzar i impulsar l'economia menorquina, ha de ser ben rebut, donant-li el suport oportú sense posar-hi gaires traves.

Hi ha massa llocs a Menorca abandonats, magnífiques construccions de marès, a punt de caure en runes. Un patrimoni que tenim, en què ens cal aprofitar qualsevol oportunitat, per recuperar-lo i donar-li alguna utilitat abans que sigui massa tard. És per això què pens, que oportunitats com aquesta, mai s´haurien de deixar perdre.

El que més em crida l´atenció però davant aquest fet, és l´anècdota que conta el Sr. Manzanares, davant la postura de cert membre de les nostres institucions, dirigint-se a ell parlant en menorquí, quan ell en ser d´una ciutat de parla castellana no podia entendre el que li deien. Això em recorda una vegada, que vaig entrar en un comerç al centre de Maó, i una parella d´anglesos era atesa pel propietari, que en tot moment s'hi va dirigir parlant en menorquí, fins que estupefactes, abandonaren el local sense comprar cap objecte.

Com a menorquí sempre he defensat el que és nostre, la nostra cultura, la nostra llengua, la nostra identitat, però sempre respectant els de diferents cultures o llengües. Sense perdre la nostra identitat menorquina, podem ser acollidors, tolerants, servicials i amables; que ben segur ens ho agrairan.

Amb les circumstancies actuals, no estem en condicions de deixar perdre oportunitats de projectes innovadors, orientats a incrementar l'economia i crear llocs de feina, i més si aquests estan orientats a recuperar algunes hectàrees de camp abandonat. Per això és convenient agilitzar tràmits i tenir bons modals, i si algun cop cal parlar en castellà, pens que no és cap deshonra. Si vaig a un país estranger on no parlo la seva llengua, m´agrada tot esforç que facin per donar-se a entendre.

Ho vulguem o no, depenem del turisme, i la nostra llengua no pot ser mai cap obstacle a l´hora de rebre´ls. No son moments per imposar, sinó per oferir, a no ser que ens vulguem quedar sols
Toni Olives Camps
Maó

UPyD se solidariza con la UNED
Los estudios de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) permiten a muchos trabajadores con pocos medios y a personas con diversas ocupaciones y con horarios incompatibles con la asistencia física a unas clases de una determinada Facultad, tener acceso a los estudios universitarios desde sus respectivos puntos de residencia. De esta forma, facilitando esos estudios, la UNED representa una forma única de socializar, democratizar y facilitar la enseñanza universitaria en todas las regiones y territorios de nuestro país. La UNED significa, así, poner al alcance de cualquier español la posibilidad de realizar estudios universitarios.

Por eso causa indignación que algunas administraciones de Baleares promuevan ahora una especia de boicot a esos estudios. Con toda naturalidad esta Universidad imparte sus enseñanzas en la lengua común de todos los españoles y esa, por lo que se intuye, puede ser precisamente causa principal por la cual algunas de esas administraciones han decidido disminuir sus ayudas a esta enseñanza en un 90% con respecto a años anteriores.

Desde UPyD Menorca nos solidarizamos con los estudiantes de la UNED que estos días se manifiestan en Palma contra esta nueva prueba del más puro sectarismo al querer asfixiar económicamente a una Universidad que ofrece una libertad educativa que no ofrece la UIB.

Impedir u obstaculizar por cualquier sistema que el conocimiento libre (y en la lengua vehicular común) llegue al ciudadano es prueba del totalitarismo mental que algunos quieren imponer en nuestras islas. Lamentamos comprobar como otros partidos políticamente correctos, como el PP, no han mostrado ninguna discrepancia pública con esta medida.
UPyD-Menorca

La señora Carbonero i la seva hipocresia
La Sra. Carbonero i l'actual equip de Govern de Ciutadella han perdut tota la credibilitat. Tots recordam com el PSOE-PSM criticaven les despeses realitzades pel Partit Popular quan governava en temes com: encarregar estudis externs a altres empreses, austeritat i més austeritat, evitar despeses "supèrflues", que fessin els informes i bases el personal de l'Ajuntament, que no hi hagués cap càrrec de confiança, etc.etc.etc... I ara, una vegada aquests partits d'esquerres han passat a ser equip de Govern, resulta que han decidit fer el que abans criticaven, o sigui el que abans era prescindible ara és molt important, i ha sortit la sra. Carbonero, amb les maneres dictatorials que la caracteritzen, dient que no tan sols seran aquests tres estudis de 54.000 €, 9 milions de les antigues pessetes (fets només en tres mesos), sinó que, en paraules de la Carbonero: "pensam encarregar més estudis externs, tants com creguem que fan falta". La Sra. Carbonero ens ha donat a tots una lliçó de prepotència. Molt bé, Sra. Carbonero!!! El seu mestre ZP estarà orgullós de vostè!!!! Jo som el millor, Jo, Jo i ningú més que Jo!!!! Així va Espanya!!!!

Comença a ser preocupant que, amb el poc temps que duu com Alcaldessa hagi canviat d'opinió tan ràpid. Açò es diu tenir falta de criteri, o més ben dit ser hipòcrita. Resulta que, els qui ara ens governen, PSOE-PSM, es van cansar de denunciar quan eren a l'oposició "la nul·la necessitat d'encarregar estudis externs" però ara fan el mateix i molt més agreujat per la crisis econòmica que patim i que per cert el PSOE a nivell estatal no sap solucionar i pel que veim aquí anam pel mateix camí. El Partit Popular no està en contra de demanar estudis externs, quan se n'han de demanar, el que criticam és el canvi dràstic de postura del PSOE-PSM ara qui governa i ho ha tocat amb ses mans.El que denunciam és la seva hipocresia per governar i fer el que tant rebutjaven des de l'oposició i a més dur-ho a terme en temps tan desastrosos per la nostra economia, açò és tota una lliçó de demagògia. No ens estranya que la gent perdi la credibilitat amb els polítics veient aquestes situacions.

Com pot ser que el que abans era tan dolent si ho feia el PP, ara és tant bo perquè ho fa el PSOE-PSM? Açò no és seriós, es dediquin a governar i aguantin les crítiques, ja que l'època actual demana unes actituds més serioses per part dels qui ens governen.
Partit Popular Ciutadella

Millorar el servei de bus
Som una assídua usuària del servei públic de transport. Dia a dia veig que les expectatives que havíem posat en l' eficàcia del servei han anat a pitjor.Ja fa un mes i mig que s'ha obert l'avinguda Josep M. Quadrado i el bus del centre no pot circular per ella ja que no té permís de l'administració. Per tant ha de donar una gran volta i una cua que no acaba mai a Anselm Clavé i la consegüent pèrdua de línies d'enllaç.Altre cosa seria la línia a l'hospital tres anys no han bastat per reubicar la parada, tenint en compte que la majoria de persones són grans i malalts. Dóna molt que pensar la poca sensibilitat davant aquest fet que té l'administració.
Margarita Sans
Maó

Col·legi Angel Ruiz i Pablo
De vegades, un es pregunta fins on pot arribar "l'oblit" o "l'excusa de torn" de les institucions pertinents, ja siguin - en aquest cas- Ajuntament o conselleria d'Educació.No sé per alguns partits polítics fins on arriba la importància per aconseguir electors, o més ben dit, cap on val la pena dirigir esforços, per exemple, si els menors d'edat no tenen dret a vot , doncs, s'ha de respondre a les seves necessitats?M'explicaré: Què hi ha dels centres educatius del municipi des Castell?

Què hi ha del futur de la nova escoleta? ... i de les seves treballadores? ... i de l'equipament?

Però del tema de l'escoleta ja en xerrarem un altre dia (de veritat que hi ha molt per dir).

Avui demanem, no accions o gestos, si no solucions referents al col·legi públic Angel Ruiz i Pablo.

Tenim constància que s'estan fent o es preveuen actuacions molt importants, és cert i val a dir-ho, com una escala d'emergència (?!) , un ascensor per superar -algunes- barreres arquitectòniques, construcció de nous lavabos -hauríeu de veure l'estat en que han hagut de ser utilitzats pels alumnes... de vergonya- , però hi ha altres desperfectes o mancances que no es solucionen , com podrien ser: les reixes del pati -n'hi ha dos- romput, oxidat, la pluja ha fet que aquest òxid embruti les parets ... l'estat de les finestres de les aules -i les persianes- és lamentable, són les mateixes de quan es va construir el col·legi (fa ja més de 30 anys) n'hi ha que no es tanquen correctament i d'altres no es poden obrir correctament la qual cosa provoca a l'interior de ses aules, fred a l'hivern i calor a l'estiu. Els alumnes no poden sentir el que està explicant el/la mestre per la renou que produeix el vent quan fa vibrar l'arcàica estructura d'alumini i vidre ...

Petites reparacions han estat realitzades per pares d'alumnes (?!) -com pintar alguna paret, alguna instal·lació elèctrica- alguna cosa falla? Moltes coses fallen quan no es se'ls dóna la importància que es mereix? Quans anys es porta des del col·legi reclamant tot un seguit de millores, com per exemple el tema de les finestres? Tants que ni ens en recordam, i el manteniment diari ...

Des de fa massa anys ja, diferents pares i mares han passat per l'AMPA de l'escola i tots han acabat frustrats de veure com es lluita contra un mur, el del silenci i/o la indiferència de les institucions, durant anys els pares i mares han anat a demanar a l'Ajuntament i aquest els ha remès a la conselleria i un cop allí han hagut de fer el camí a l'inrevés i tornar a l'Ajuntament. El manteniment de l'edifici correspon a l'Ajuntament i les obres o millores a realitzar a la conselleria, però sempre hi hagi crisi o no mai hi ha doblers - s'ha de tenir en compte les obres que s'estan efectuant actualment i les previstes, responen a poder posar un pla d'emergència i a salubritat-.

El que vull fer referència i no tant sols aquest regidor sinó molta gent - pares i mares- no demanem, exigim d'una vegada per totes que s'asseguin al voltant d'una taula Ajuntament des Castell, conselleria d'Educació, AMPA i direcció del centre, com a primera passa per trobar solucions que es requereixen urgents. Per el que -creiem- que tots volem, una escola pública i de qualitat, amb infraestructures adequades al temps en que vivim perquè tant mestres com alumnes es trobin amb les millors condicions possibles -incloent-hi les de seguretat.
Juan Miguel Gomila
portaveu d'Esquerra de Menorca a l'Ajuntament des Castell