TW
0

Retirada prematura d'algues
Hem llegit la notícia de la retirada d'algues a les platges de Ciutadella. Trobam una mica prematura aquesta retirada. S'està deixant l'arena sense protecció davant els temporals que encara poden venir. No oblidem que durant el mes de març, es solen produir canvis importants en l'estat de la mar. Després, ens llamentam de que les platges no tenen arena. No els hi treguem tant prest la seva defensa natural !

Magda Marroquín Camps
Ciutadella

---------------------------------

Continuarà "El misteri de Cala en Porter"?
A Cala en Porter, i des de fa uns anys, cada estiu tots tenen raó, els ciutadans quan denuncien els abocaments d'aigües residuals a la mar prop de la platja, el Defensor del Poble quan demana explicacions a les autoritats competents, el Sr. Alcalde quan fa analitzar l'aigua del mar i troba resultats força bons... tots tenen raó.

El que potser cap d'ells s'ha parat encara a analitzar es que els actuals abocaments d'aigües residuals són de tipus puntual i per temps limitat, encara que de gran cabal, i tal vegada la por a que l'actuació pública pugui alertar al sector turístic, fa que quant legalment ja no hi ha més remei es facin anàlisis de l'aigua de la platja, que resulten sempre força bons degut a que possiblement l'origen de la contaminació ja ha desaparegut i el temps l'ha diluït, o bé s'han pres mostres d'aigua en espais allunyats del focus emissor de la contaminació. És a dir, que tot i dient tots la veritat, s'ha estat defugint d'un problema existent, mitjançant l'ús de la esquiva i la picaresca –això si de forma legal– que ens porta a no tenir responsabilitats per part de ningú i a mantenir viu i sense solució el problema.

I jo com a ciutadà hem pregunto, no seria més fàcil i efectiu una acció coordinada entre els ciutadans i les administracions responsables, de manera que tant aviat com es produeixi un nou abocament puntual es procedeixi a una intervenció immediata que permeti localitzar el punt d'emissió i es pugui rectificar la seva averia o redreçar la seva connexió a la xarxa de clavegueram existent?

Penso que qualsevol persona pot entendre que en front d'un problema tant fàcilment solucionable com aquest, sempre serà millor solució arreglar d'un cop per totes la disfunció, que no pas conviure amb ella esquivant contínuament les responsabilitats.

Avui s'apropa una nova temporada i són temps difícils per tothom, els models de mercat necessiten un canvi i trobar nous horitzons per a continuar progressant. Donem solucions als problemes, entre tots i amb els nostres representants al cap davant, lliurem un missatge d'aposta ferma per la conservació i recuperaciò dels grans valors naturals de Cala en Porter, no deixem que problemes tecnològicament i econòmicament ridículs destrueixen aquests esforços, estalonem entre tots les grans possibilitats que té avui Menorca davant d'aquests nous reptes, com a Illa neta, polida, honesta i reserva de la biosfera.

Segur que valdrà la pena.

Eduard Furró i Estany
Es Castell

--------------------------------

Aclariment de l'APIMA de Sa Graduada
L' Associació de Mares i Pares de Sa Graduada i la Comissió CentreViu en ella integrada, volen deixar constància de que no han estat consultades ni molt manco són partíceps de la presentació de Queixa o Denúncia davant el Defensor del Poble per part de la sra. Joana Garau Sobrino.

Esteim en contra del trasllat de la nostra escola i continuarem lluitant per què es reconsideri aquesta decisió que perjudica a les famílies que viuen al casc antic de Maó i a la resta d'escoles públiques de la nostra ciutat, que perdran l'oportunitat de baixar els índex de massificació que pateixen; tot i aixó, entenem que són les vies de la negociació i el diàleg les que ens han de conduir a la solució del conflicte.

La nostra ciutat es mereix :
1) Sa Graduada reformada, a la seva actual ubicació i mantenint la seva funció d'escola infantil i de primària d'una sola línia
2) La nova escola de Via Ronda, com a solució immediata per a desmassificar la resta d'escoles públiques
3) I una Escola d'Adults a un espai digne i suficient >>

Cristina Gómez Estévez
vocal de la Comissió Centre-Viu a l' APIMA de Sa Graduada
Maó