TW
0

De com aïllar ses Illes

Des d'un racó a l'est de la Península em pregunto, per què el govern de les Illes Balears no fa res per a facilitar la intercomunicació per exemple entre Menorca i Mallorca, que es troben molt més allunyades econòmicament que no pas Menorca i Berlin, Menorca i Barcelona i Menorca i Madrid? No m'ho invento.

El preu del bitllet de l'avió entre Maó i Palma és escandalosament molt més elevat, uns 180 euros, que no pas entre la capital menorquina i la resta de destins aeroportuaris. I això que des de Ciutadella i des del sud de l'illa de la calma es divisen ben clares les muntanyes de Mallorca enmig d'una mar que, pel que es pot deduir, distancia d'allò més segons el govern balear. Resultat? Hi ha menorquins i mallorquins que per trobar-se queden a Barcelona per 32 euros i s'estalvien les sis vegades més que els costaria anar d'una illa a l'altra. Hi ha alemanys que passen tots els caps de setmana del món a ses Illes per 30 euros de viatge en avió i els dilluns són als seus llocs de treball puntuals com sempre.

I hi ha famílies menorquines que, veient aquesta pocasoltada inexplicable de l'aïllament entre ses Illes, opten per enviar llurs fills a estudiar a Madrid per molt que a Palma s'imparteixin els mateixos estudis universitaris. No s'entén, de veritat que no s'entén.

Joan Pinyol
Capellades (Barcelona)

-----------------------------------

Servei d'autobusos

Sóc una estudiant menorquina resident a Girona. Durant les passades festes de Setmana Santa vaig anar de vacances a l'illa, com molts dels estudiants residents a fora. En vista del bon temps que va fer dia 2 d'abril vam decidir anar a la platja. La meva sorpresa i la meva indignació van venir en el moment en que arribàrem a Punta Prima, i ens trobàrem una sèrie de restaurants i algunes botigues obertes, que demostren l'inici de la temporada alta, però no hi havia servei de bus. I no perquè dia 2 fos festa, sinó que arribàrem fins a la parada d'autobús i no hi havia ni un sol cartell d'informació.

Però per altra banda sí es van posar autobusos per les festes que es van muntar a Son Bou. Però alerta, que no estic criticant que hagin posat autobusos per a les festes que hi ha hagut a Son Bou, ja que crec que és una bona mesura per tal d'evitar accidents. El que estic criticant és la manca de serveis públics cap a un turisme que cada cop es mou menys del lloc on s'hostatgen perquè per fer-ho es veuen obligats a llogar un cotxe, i no tots s'ho poden permetre. Quins serveis està donant Menorca als turistes? Ni tan sols estic reclamant que posin autobusos d'ara fins l'estiu, però un mínim de cara a la Setmana Santa hi hauria d'haver estat.

Olga Villalonga Pons
Alaior

-----------------------------------

En Canutells queremos más información

Queremos expresar nuestro malestar por el modo en que se esta llevando a cabo la construcción de una nueva rampa para subir y bajar embarcaciones en la zona de baño de Es Macaret en Canutells.

Decir que Es Macaret es un pequeño rincón de aguas cristalinas en Cala Canutells donde generación tras generación hemos llevado a nuestros hijos a bañarse y del que disfrutamos, tanto mayores como pequeños, de agradables baños en un ambiente familiar.

No estamos en contra de la construcción de una rampa para embarcaciones, ya que muchos vecinos la utilizarían, sino en su ubicación.

No entendemos porque hay que destrozar una zona de baño espléndida, que incluso el año pasado se balizó magníficamente para evitar que las embarcaciones molestasen, si en la actualidad ya existe una rampa para embarcaciones en otra parte de Cala Canutells. Adecuenla para que se puedan bajar las embarcaciones por ella como se ha hecho siempre a través del camino de la playa, o estudien alternativas imaginativas, que seguro se les ocurre alguna.
Cuando intentamos que la AAVV de Canutells nos informe sobre como se ha adoptado esta decisión y porque han dado su consentimiento a una destrucción tan importante sin contar con la población, nos encontramos con la falta de explicaciones y la negativa a la convocatoria de una junta de vecinos extraordinaria, como seria su deber según los estatutos.

Sólo pedimos participación, que se nos informe y que realmente sean los vecinos quienes decidan el futuro de Cala Canutells, y de Es Macaret en particular, y si este hecho se produce, no duden que la decisión de la mayoría será la adecuada.

Mari Villalonga
Juan Pons
Sant Climent