TW
0

Quan acaba
s'estiu...
Com cada any per aquestes dates, a molts joves menorquins ens toca despedir-nos d'un genial estiu a Menorca, un genial estiu a casa nostra!, per tornar a fer camí cap a les grans ciutats on cadascun de nosaltres hi desenvolupa els seus respectius estudis (Barcelona, Madrid, Palma, València...). I encara que allà ens hi trobem molt bé, disfrutant de totes les oportunitats i experiències que ens ofereixen aquestes grans capitals, és inevitable reconèixer un sentiment d'enyorança, tristesa i melancolia quan diem adéu a aquest petit paradís que tant estimem i que tan orgullosos ens fa sentir allà on anem.

Personalment és el 5è any que torn a viure aquesta situació, i tot i ja no ser una experiència nova, mai em desapareix la sensació d'estar abandonant un trosset meu que espera ansiós la retrobada.

Fins prest, Menorca!

Adriana Sintes
Alaior

Volar en
"business class"
No hay día sin sobresalto. En 23 años que llevo en la Isla no he oído jamás a nadie que viaje desde Menorca en clase preferente por el gusto de sentirse un pasajero mucho más privilegiado que el resto, el de la clase turista. No quiero decir que no los haya, pero de lo que estoy segura es de que los casos son mínimos. En numerosas ocasiones he subido a un avión en el Aeropuerto de Menorca, y he pasado por delante de la clase preferente, completamente vacía. Cierran puertas y despegamos; los asientos de clase preferente siguen casi o completamente vacíos, y entonces me viene a la cabeza esta pregunta ¿habrá quedado alguien en tierra porque la compañía aérea destina estos asientos para pasajeros privilegiados? ¿No sería mejor que esto desapareciera, que los aviones fueran más llenos y así se abaratasen un poco más los billetes?

Estoy de acuerdo con las declaraciones hechas por el delegado en Menorca de la Agrupación de Agencias de Viajes de Baleares (Aviba), el sr. Antoni Julià, de que la práctica totalidad de los billetes en "business class" que se venden en la Isla son por una urgencia o por cancelación de vuelo, lo cual hace que los pasajeros se ven obligados a volar en clase preferente ante la falta de billetes de clase turista. Dicho esto, considero que en Menorca no se da la situación de estar subvencionando "lujos o privilegios" en lo que respecta a los residentes que viajan en clase preferente, que esta medida puede perjudicar al conjunto de los menorquines y residentes y que será muy difícil establecer un criterio válido, fiable y seguro para el pasajero que, por una u otra razón, deba adquirir un billete en clase preferente a falta de uno en clase turista.

Espero que todo quede en una de tantas "ideas o propuestas" del Ejecutivo central y que al final no salga adelante.

Mercè Francesca Brescó
Es Migjorn Gran

Festes
i seny
A principis d'estiu, poc abans de començar ses festes dels pobles de Menorca, vaig escriure al diari explicant uns fets desagradables que havien succeït a les festes des Migjorn. Tot anava relacionat amb el Jaleo Bus i concretament amb el poc respecte que mostra la joventut a la gent que treballa perquè tots puguem tornar a casa dignament i amb total seguretat. Jo l'únic que volia i tenia l'esperança de que fos així, era que almenys es fes l'esforç de canviar d'actitud, però per desgràcia no vaig aconseguir res perquè, casualitats de la vida o destins, un any després, a les mateixes festes, semblava que tornava a viure el mateix. Però aquesta vegada encara va anar a més l'exaltació, ja que de respecte enguany encara menys, perquè no només no n'hi havia prou amb el fet de no respectar a la gent més gran si no que també es van agredir els busos mentre giraven la rotonda que hi ha al costat de les atraccions.

Resulta que es copejaven als busos, i a més es va seguir fins a límits intolerables. Van acabar per rompre un vidre d'un bus, amb el perill que açò comporta. Trobau que açò és festa? Açò és passar-s'ho bé? Açò em fa pensar que potser hem tocat fons. Segurament que alguna cosa falla en l'educació dels joves. Com vaig dir a principi d'estiu, a lo millor serà de ver que s'acabarà el Jaleo Bus si açò no canvia. Però el més trist és que per una minoria ho pagarem tots.

Si es tenen queixes, si es troba que el Jaleo Bus podria funcionar millor, si aquestes protestes són fundades, que probablement sigui així, a qui s'ha de protestar és a qui coordina i ofereix el servei, és a dir, al Consell Insular i als seus responsables, però no als treballadors que són qui fan la feina i compleixen unes ordres, ni als propis busos que al final pagam tots.

Per acabar, vull dir que per a l'any qui ve, reflexionem i actuem amb educació i respecte. Amb açò podrem anar per tot, i sense açò a cap lloc.

Diego Pons Pons
Noves Generacions de Menorca