TW
0

"Dimarts
as Migjorn"
L'estiu està apunt d'acabar una altra edició des dimarts as Migjorn hem pogut disfrutar.

L'associació de comerciants des Migjorn Gran volem donar les gràcies a tota la gent que ho ha fet possible un any més, a l'Ajuntament, la brigada, policia local, a la ruta Francesc d'Albranca, artesans i venedors, a totes les actuacions i tallers que entre tots han fet possible que el nostre poble sigués una autèntica festa dimarts darrera dimarts, i per damunt de tot volem donar les gràcies a n'en Toni Lliteras, per la gran feina feta i bona coordinació perquè tot sortís bé.

I com no, a tota la gent des Migjorn i visitants que ens heu acompanyat perquè sense vosaltres açò no seria possible.
De nou moltes gràcies a tots.

També volem felicitar "Als amics de l'art" pel gran éxit obtingut a la passada "Gran Migjornale" celebrada el mes d'agost, ja que tot el poble es va omplir de gent.

Des d'aquí, també volem donar les gràcies i animar totes les associacions del poble a seguir fent feina perquè el nostre poble faci honor al seu nom, es Migjorn Gran.

Gràcies a tots, i fins l'any que ve.

Associació de comerciants
d'eS Migjorn Gran

Actuació amb les tortugues marines
Les tortugues marines, com la tortuga babaua o la tortuga verda, són uns animals extraordinaris que habiten les aigües mediterrànies i que poden ser vistes a les costes de Menorca. Les seves poblacions han minvat tant que es troben en perill d'extinció. Entre les causes que han provocat aquesta situació hi ha la pressió humana sobre les zones de nidificació, la interacció amb arts de pesca o la contaminació.

El passat diumenge 12 de setembre el diari "Menorca" publicava una notícia sobre uns pescadors que havien "salvat" una tortuga marina quan van sortir a pescar a Fornells. Varen treure-li els plàstics que li envoltaven el coll, i "la metieron en un amplio recipiente con agua y la llevaron hasta el puerto para que la vieran sus familiares".

Aquests pescadors, sense posar en dubte les bones intencions, varen saltar-se els protocols d'actuació i van actuar per compte propi. Per això, cal recordar que les tortugues marines són animals protegits per diferents figures legislatives tant europees com nacionals i cada exemplar és important per evitar que l'espècie desaparegui. En aquests casos, la manipulació de l'animal, cara amunt o cara avall, el temps transcorregut entre l'avistament i l'alliberament, la manca d'un examen mèdic acurat i la manera i el lloc en què es retorna a la mar poden influir en la recuperació amb èxit de la tortuga.

Per tant, davant una situació com la descrita cal avisar ràpidament a la Policia Local, al SEPRONA o al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre del GOB i deixar que els especialistes actuïn.

GOB Menorca

Gràcies per tot,
Yurca
Gràcies. Sí, es el primer que vaig pensar després de la sorpresa i el dolor en conèixer la notícia de la teva mort.

Gràcies per haver sigut un gran amic i millor persona.

La colla de l'equip de futbol de Es Companys, sempre te recordarem com l'ànima de tots els dinarots, festes, porquejades i altres fites que feien que les nostres famílies es juntessin al voltant d'una taula plena d'alegria. Com oblidar la cara que posaven els nostres fills quan fèiem un dinar a la tanca i tu els deies que havies d'anar a regar l'arbre dels caramels.

Sortien disparats al teu darrera i al cap d'una estona venien tot feliços amb la "collita" de caramels, després d'haver visitat els benets, els conillets i els cavalls. Era una xalada.

N'Angel, en Tito, n'Esteve, en Xavi, en Juanca, en Micki, en David i tots els altres, mai oblidarem quan venies amb noltros a fer la volta a l'Illa amb la barca. Ben segur que, l'any que ve, quan hi tornem, te recordarem assegut davall es pi de Cala Pudent, amb el teu capell de capità i la teva camiseta de l'Espanyol, cridant "dos som per un truc", tot somrient amb cara de pillo.

Mai hagués pensat que el dinar de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, seria la darrera vegada que et veuria. Estaves cansat però content perquè el berenar de caixers havia anat molt bé.

Siguis allà on siguis, descansa en pau, que t'ho has guanyat. Et trobarem a faltar.

Fins sempre amic, adéu "grumete".

Joan Gomila Roselló
Maó

A mi amigo Yurca,
un gran corazón
Nos ha dejado una buena persona y gran deportista con un corazón que no le cabía en el cuerpo, siempre fue amigo de sus amigos y de cualquier persona que necesitara su ayuda fuera de donde fuera.

No olvidaré en la vida que cuando sufrí un accidente de tráfico junto a la que ahora es mi mujer Myriam de Olives te presentaste de los primeros en la Residencia Sanitaria de Mahón para darme sangre, sangre que recibí de ese gran corazón que bombeaba constantemente día a día una bondad sin límites.

Javier Jusué Hernández
Maó