TW
0

Sin quitarse los zapatos


Desear a Coia Sugrañes un pronto restableciminto de su rotura de codo ocurrida en el Aeropuerto, deseando que sea la última vez que ocurra a las mujeres al tener que descalzarse en los controles, ya sea poniendo alfombras o bien una maquina para revisar los zapatos sin tener que quitárselos

Miguel Perea Cavaller
Barcelona

------------------------

Una associació en defensa del port

Els maonesos tenim dret a opinar i vetllar pel nostre port.

En primer lloc, dir que som una associació sense cap ànim de lucre, som un grup de ciutadans interessats en el desenvolupament social, econòmic, cultural i paisatgístic del port de Maó. Per aquest motiu hem decidit posar-nos a treballar en la formulació de noves propostes que puguin encabir tant el desenvolupament econòmic com la sostenibilitat, és a dir, un desenvolupament que pugui afavorir econòmicament els maonesos, sense destruir l'harmonia del nostre port.
L'actualitat dels esdeveniments ens obliga a pronunciar-nos respecte a les noves decisions anunciades pel Govern. Ens sembla totalment inadmissible que s'hagi fet fora del consell d'administració d'Autoritat Portuària l'alcalde de Maó Vicenç Tur, i ens ho sembla perquè d'aquesta manera es desautoritza definitivament qualsevol opinió que els maonesos puguem tenir sobre les activitats que es portin a terme dins i sobre el port. Maó és una ciutat totalment lligada al seu port, no podríem entendre la seva existència, manera de viure i activitats sense aquest, en definitiva, el port és l'epicentre de la vida de la ciutat, per tant, pensem que és més que necessari que els ciutadans maonesos tinguem el dret de poder intervenir en com volem que el nostre port es desenvolupi, i aquest "com" és la presència i participaciò activa de la corporació municipal dins del consell d'administració. Que no fem gala de la fortalesa de la nostra democràcia? Llavors, com s'entén que els ciutadans d'un lloc no tinguin forma possible de fer sentir la seva veu respecte a la part més important del seu municipi? Vist que a hores d'ara ja no és possible una comunicació des de la ciutadania a l'ajuntament i d'aquest al consell d'administració d'Autoritat Portuària, l'única eina que ens queda als maonesos per fer-nos sentir, per dir que volem un port que s'ajusti a les nostres necessitats i com volem els ciutadans de Maó que es faci el seu desenvolupament, és la publicació en premsa de les nostres opinions i desitjos, i així ho farem, en qualsevol de les seves formes, ja sigui a través dels diaris impresos o altres vies de comunicació.

Així, com a primera iniciativa, per tal de donar-nos a conèixer, hem creat una pàgina a la xarxa social Facebook, Port Sostenible, per a totes aquelles persones que vulguin posar-se en contacte amb nosaltres o expressar-nos qualque opinió.
Perquè els ciutadans ens mereixem ser escoltats.

Associació port Sostenible
Maó

------------------------

Adaptarse al cambiar de país

Sra. Johnson, si usted entiende el catalán, no tendrá problema para entender a los profesores de sus nietos, como decía en su carta.

El concepto ciudadanos de segunda, refiriéndose a sus nietos, lo introdujo usted en su anterior carta, ya que le parecía que por el hecho de recibir las clases en catalán, no conseguirían aprender lo suficiente.

Yo me limito a decirle que aunque sus nietos tengan que dedicar un tiempo a aprender el idioma, hacerlo les dará las mismas oportunidades que tienen todos los demás niños de la comunidad.

A los niños les es fácil aprender, y no hay que verlo tan negativamente. Cambiar de país y de escuela exige un periodo de adaptación y en la escuela les ayudarán.


Gina Vergés Farreró
Binixica (Maó)