TW
0

La gestió del Museu de Menorca

Recentment ha estat aprovada pel Govern de les Illes Balears la proposta de delegació de competències al Consell Insular de la gestió del Museu de Menorca, la Biblioteca de Maó i l'Arxiu Històric. En relació a aquesta proposta, la Junta Directiva d'Amics del Museu de Menorca vol fer pública la seva opinió:Val a dir, en primer lloc, que valoram el fet que es doni aquesta primera passa per tal que aquests centres culturals siguin gestionats des de l'Illa i per la institució representativa dels menorquins. Aquesta delegació de la gestió, que esperam que en un futur pugui significar la transferència de la seva titularitat, ha de possibilitar un impuls necessari per aquests centres, i en concret per al Museu de Menorca.

No obstant, l'anterior, hem de manifestar la nostra preocupació perquè la delegació es fa (i ens referim ara en concret al Museu) sense les necessàries dotacions, tant en matèria de personal com en recursos econòmics. En concret, pel que fa al personal, no es preveu enlloc la provisió i dotació de les places necessàries, donat que la plantilla que ara per ara presta el seus serveis en el Museu no arriba ni a la meitat del que el propi Catàleg del Govern Balear preveia. Difícilment es pot fer una correcta gestió del Museu i tot el que això implica (com ara investigació, excavacions, divulgació, recursos didàctics, …) sense que s'arribi ni tal sols als mínims que es precisa. El problema ja no és que es faci la delegació de la gestió sense aquest personal, sinó que el document ni tan sols fa menció a una futura provisió.

Pel que fa a la dotació econòmica de l'encomana de gestió, consideram que és clarament insuficient, atès que no contempla necessitats que ha d'afrontar el Museu si volem que compleixi les funcions com a centre museístic capdavanter de la nostra illa. El Museu de Menorca ha de ser un centre viu que sigui la institució de referència en l'àmbit museístic insular, dinamitzador de la investigació, de la recuperació i de la conservació del nostre llegat històric material, i impulsor de la seva divulgació. El Museu no és un "dipòsit de pedres" sinó el legatari del patrimoni cultural dels menorquins, que tenim l'obligació moral de conservar i d'impulsar.

Pensam, així mateix, que la delegació de la gestió del Museu s'hauria d'haver fet amb les corresponents inversions per a la seva climatització, donat que l'actual situació està posant en perill, com ja s'ha denunciat, l'adequada conservació dels materials que s'hi guarden. Un deteriorament de materials diversos que no és tan sols un perill hipotètic sinó una realitat que desgraciadament s'està produint. En aquest sentit, valoram negativament que el document tampoc contempli la necessitat d'aquestes inversions, que s'haurien d'esmentar com a prioritat, i per a la qual s'haurien de posar d'acord Consell Insular i Govern Balear per tal de reclamar-les a Administració Central, titular de l'immoble.

Amics del Museu de Menorca

--------------------------------


Controladores válidos

También quiero expresar mi apoyo a los controladores aéreos.

Pues tienen que hacer carreras muy duras y pruebas médicas que en muchos medios de comunicación no los pasarían.

¿Cuántos periodistas hay en IB3 ganando mucho dinero y ni siquiera tienen la carrera acabada? Y así en muchos estamentos de este gobierno porque nos dejen un día sin televisión o sin radio no importa, pues para lo que hacen...

Jesús Saavedra Abad
Maó