TW
0

Noves decisions,
nova legislatura
Des de fa uns dies han tornat a sortir a la premsa diverses notícies sobre el port de Maó. L'enderrocament de les vivendes de s'altra banda (La Solana), els problemes dels mariscadors, la polèmica dels "amarres", de l'amarrament de iots de luxe i tantes altres.

Vist el moment electoral en què estem i tenint en compte que Autoritat Portuària ha decidit aplaçar la presa de decisions sobre Cala Figuera a després de les eleccions, creiem que seria adient que també aparqués les decisions respecte a La Solana i les casetes de vorera, els usos dels mariscadors i el nou vial, per la nova legislatura.

Igualment pensem que les negociacions amb entitats privades o particulars també s'haurien de posposar fins després de les eleccions.

Sabent l'impacte que aquests canvis poden produir en la fisonomia del port i el seu desenvolupament, així com també de la ciutat de Maó, pensem que la gestió hauria de ser molt més propera a la ciutadania, per tant, que la gestió del port hauria de correspondre d'acord amb els seus termes municipals als ajuntaments de Maó i Es Castell, majoritàriament.

Associació Port Sostenible
Maó

La veu de l'experiència dels artesans
Avui dijous, començam les Jornades de Patrimoni que desenvoluparem as Migjorn Gran al llarg d'aquest cap de setmana.Tots els actes culturals els realitzarem al saló-teatre de La Palmera.

Avui començam amb la inauguració d'una exposició diversa. Per una part, els visitants podran gaudir de l'exposició de la Cova des Pas, amb les seves troballes interessants i unes fotografies de gran qualitat. L'exposició és cedida pel Consell Insular de Menorca.

L'altre oferiment és l'exposició de miniatures, eines d'arader i de com és el cordar cadires. En aquest sentit, el Centre d'Artesania de Menorca ens ha cedit una exposició on es mostra en imatges el procés d'elaboració de cordar cadires.

Però perquè no quedi en una anècdota, hem convidat els expositors a parlar sobre els seus oficis i eines.

Per tant, avui vespre a partir de les 20 h, al Saló-teatre La Palmera podrem escoltar els coneixements dels araders Joan Barber i Pere Gomila, i al cordador de cadires Miquel Portella. Hi estan tots convidats.

Aquest acte i tots els que realitzarem aquest cap de setmana, així com les xerrades de les pròpies jornades són una activitat gratuïta i accessible a qualsevol moment.

Per tant, a qui només li interessi un acte o xerrada pot venir a escoltar-nos. Qui li interessi seguir tota la programació, simplement s'ha d'apuntar. Des de divendres capvespre, a partir de les 16 h, ens trobaran al local de l'Associació Cultural i Recreativa (ACR) des Migjorn Gran, a la plaça Menorca, núm. 8.

Només esperam que gaudeixin dels actes preparats tant com nosaltres ho hem fet a l'hora d'organitzar-los.

Miquel À. Marquès Sintes
Centre d'Estudis Locals
Alaior