TW
0

La dignitat de la dona

Davant la retirada del cartell de la candidata del PDC a l'Ajuntament de Ciutadella per l' Institut de la Dona, el qual argumenta que: "l'exhibició de l'alcaldable és sexista i atempta contra la dignitat de les dones", les dones que formam part de les diferents candidatures d'Unió des Poble de Ciutadella de Menorca (UPCM) volem manifestar:

Total estaló a la decisió presa per l' Institut de la Dona. Vagi per endavant que respectam la llibertat d'expressió de qualsevol persona, però en nom d' aquesta llibertat volem expressar que no compartim la manera com aquesta senyora enfoca la política a Ciutadella.Creim que, per una banda, està projectant una visió masclista de la societat i, per una altra banda, està pervertint el concepte global de la dona.

És evident que les dones som persones sexuades i femenines, però açò mai ha de ser emprat com una eina per arribar al món polític. En tot cas la capacitat de gestió i la manera d' entendre el projecte de ciutat pot tenir una sensibilitat diferent, que no fa més que sumar dins un equip de feina, on tots aportam i compartim.

Des del nostre punt de vista totes aquestes imatges d'ella mateixa com a reclam perquè els ciutadans dipositin la confiança en el seu partit no fan més que empobrir el projecte de Ciutat que puguin tenir i demostren poca confiança en el grup humà que conformarà la candidatura.
Un Ajuntament és gestionat per una suma important de regidors, l'individualisme que ella transmet pot generar, i genera des del nostre punt de vista, desconfiança.

Lamentam aquesta actitud de provocació i esperam sàpiga reconduir el seu incipient camí.

Des d'UPCM el que sí pensam que demanden els ciutadans als polítics, siguin aquests dones o homes és que:
Se'ls escolti, que siguem coherents entre el que diem i el que feim, que reconeguem les errades, que tinguem criteri i decisió, que gestionem des de la responsabilitat.

Candidates a l' Ajuntament de Ciutadella, al Consell Insular de Menorca i al Parlament de les Illes balears d' Unió des Poble de Ciutadella de Menorca (UPCM).
Àngela Gomila Triay
Lali Petrus Camps
Maria Taltavull Bosch
Joana Marquès Benejam
Maria Garcia Taltavull
Mercedes Saura Mesquida
Desirée de Olives Moles
Rosario Chups Fernández
Maria De Olivar Vivó
Anna Pons Capella

Donen suport al manifest les afiliades i simpatitzants del partit:
Juana Maria Anglada Benejam
vicepresidenta fundacional
Maria Marqués Pons
Cristina Espanya Carreras
Carolina Gomila Triay

---------------------------------------------------------------

Es Convent d'Alaior (una història musical)

Després d'uns dies des de l'estrena, quan hem pogut dur a terme una valoració amb seny, és quan la Junta del Fòrum 3r Mil·lenni vol fer un reconeixement a tots els qui van fer possible l'estrena d'aquesta obra, que sense pretensions de cap tipus, va aconseguir reunir la ingenuïtat artística dels infants amb el saber fer dels adults. Tots s'ho van passar d'allò més bé construint un espectacle que va ser la suma de petits trossos de simpatia.

Gràcies al cor dels infants, per ser uns valents, per assajar amb tantes ganes i a qualsevol hora. Gràcies per la disponibilitat dels músics. Una menció entranyable als adults per ser pocs però com si fossin una cor immens, per haver gaudit i resultar un exemple per als joves: Maria Camps, Martina Garriga, Xisca Riudavets, Assumpta Carreras, Anna Sintes, Cati Febrer, Josep M. Olives, Jaume Obrador, Manolo Obrador, Josep Cladera, David Serra, Jordi Marbán, Pau Serra, Santi Mascaró, Pau Sintes, Bartomeu Sintes.Gràcies a la bona gent de Xalubínia: Pere Pons, Natalia Tamayo i José M. Cáceres pels dibuixos. També a na Cristina Blanco per adornar l'espectacle amb la dansa. A la feina de vestuari de Joan Mercadal i Esperança Petrus. A en Carlos Mascaró per la part tècnica. I a Miquel À. Limón per l'assessorament històric. A na Maria Camps i en Jordi Odrí pels textos i la direcció escènica i en Toni Pons Morlà per la musical.Però també hem de recordar que tot muntatge així necessita d'altres recursos imprescindibles, que els ha aportat l'Ajuntament d'Alaior en feina de les brigades d'obres i d'electricitat i el suport d'Educació i Cultura. Gràcies al Departament de Cultura del CIM per ser atents amb la creació cultural. I moltes gràcies a Caixa Colonya per ser sensibles amb les iniciatives que neixen del compromís de les persones.

Fòrum 3r Mil·lenni
Associació UNESCO
Alaior

---------------------------------------------------------------

Dique de Ciutadella

Después de la inauguración del dique, con toda la parafernalia de desfile de los políticos para salir en la foto y colgarse medallas antes de las elecciones del mes de mayo y de esta forma ganarlas, aunque sea con una asociación de vecinos, basta no perder la silla y los sueldazos, dietas, pensiones que estos cargos conllevan consigo, si ganaran 800 o 900 euros seguro que no tendría mal tanto político.

Pero vayamos por partes, declaraciones del presidente del Govern Balear en las que dice que este dique ha sido posible gracias al consenso de los partidos políticos y de la gente de Menorca que están dando saltos de alegría por esta obra, yo le puedo asegurar que en la parte de Levante de Mahón, Sant Lluís, Es Castell, incluso Alaior, que representan más del 60% de la población de Menorca, no están contentos, sobre todo en Mahón, que al quedarse sin líneas regulares con Barcelona y Palma, según parece, muchas personas tendrán que ir al paro por el cierre de actividades en el puerto y ciudad.Lo que no dice es que este dique en el proyecto inicial era para que los barcos que operaban en el puerto de Ciutadella tuvieran más fácil las maniobras y dejar el puerto para usos deportivos, de pesca y para yates. Ustedes se empeñaron en que se alargara más y se saltaron a la torera informes de impacto ambiental, daño a las praderas de posidonia y otras causas que con el tiempo ya se verán, y todo esto por los votos y por el miedo de perder el sillón.Por otra parte el presidente del Consell, dice que de esta forma se van a equilibrar ambos, el dique y el puerto de Mahón, esto es una falacia, la realidad es muy diferente de lo pactado, ya que nos quedaremos sin líneas marítimas si no ponen remedio tanto Consell, ayuntamientos de Mahón, Es Castell, Sant Lluís y zona de Levante, además de los estamentos oficiales.
Sería muy urgente reunir a empresarios, industriales, comerciantes y asociaciones ciudadanas para firmar un pacto unitario para reivindicar las líneas marítimas antes de que sea demasiado tarde, antes de que Baleària y Acciona abandonen el barco, en este caso el puerto de Mahón, como las ratas.

El Govern Balear se ha gastado, de momento, más de 84 millones de euros y esto no acaba aquí ya que piden más dique, por lo tanto más millones.
Respeto a que ello es por el interés general, no se lo creen ni ellos, la realidad es que los únicos beneficiados es la zona de Poniente y Mallorca.
El director de puertos de Balears dice que los puertos recibirán financiación según sus estructuras, para el de Mahón nada, para Palma 250 millones de euros y para Ibiza 150 millones, se ve muy claro que el director no aprecia mucho al puerto de Mahón. Y lo que no es de recibo es que los políticos de Mahón votaran a favor de este desaguisado, por lo menos los políticos de Ciutadella votaron a favor de su ciudad. Se acercan las elecciones y los mahoneses saben quiénes firmaron para la construcción del dique, PSOE, PP, PSM, este quiere desmarcarse, pero se le ve el plumero, solo Izquierda Unida ha sido capaz de decir que no. Fíjense que estos partidos en sus programas no mencionan para nada este tema.

Si las compañías navieras se van, la obligación de las autoridades es buscar otras opciones, o sea, otras navieras.
Al Sr. Alcalde de Mahón y Consell les pido que pongan sobre la mesa algo más que buenas palabras ante Autoridad Portuaria y navieras.
Un mahonés jubilado, preocupado por el puerto de Mahón y sus gentes. Espero y deseo que esté equivocado en lo que pienso.

Federico Orfila Marí
Maó