TW
0

Quin sistema!

Amb aquestes línies volem expressar el nostre sentiment d'impotència i d'indignació davant un fet totalment injust.Com a pares, ens volem queixar i defensar el que és nostre i el millor pel nostre fill.Començarem per dir que l'any 2001 no hi havia prou escoletes per a tots als nens, i un grup de pares i mares vam tenir que anar a l'Ajuntament a reclamar per aconseguir una plaça per als nostres fills. Al final la tens, però lluny del domicili familiar...

L'any 2002 entra a l'escola de Primària per pèls! Però què passa? No tenim dret a que els nostres fills vagin a la escola que més ens convingui, per el domicili familiar, per el sistema educatiu, etc..

Eduques el teu fill considerant que fas el millor, t'assessores amb els professors, t'involucres amb els estudis, perquè t'expliquen que a casa hi tens que fer una gran part de feina conjunta, te recalquen que unes de les coses més importants són: l'entorn familiar –considerem que és el correcte, fer esport, -al que practica l'ajuda a ser millor persona, i sobretot les amistats –les que juguen amb ell a la plaça són els mateixos companys d'escola.

Així arriba l'hora d'inscriure'l a l'escola de Secundària. El sistema per entrar als centres va per punts. Tens dret a triar per ordre de preferència de les tres opcions que hi ha -de què serveix si al final l'han admès a la darrera elecció-.

Surten les llistes i veiem que no hi ha plaça reservada al Ramis, però tens dos dies per reclamar. Per la nostra ignorància, mala interpretació i poca informació no havíem adjuntat a la inscripció un certificat, que a la sol·licitud anomenen: "circumstància rellevant determinada pel centre" que vol dir "fill de pare antic alumne"... El presentem però ens al deneguen per fora de termini, no entenem perquè serveix al termini de reclamació. Però el que sí entenem és que açò vol dir tenir un punt menys.

Tots els companys de classe han entrat al Ramis, sí, ells com nosaltres viuen a la mateixa barriada, però tenen un germà i açò suma quatre punts!!

Quina manera de puntuar és aquesta? Quina culpa tenen els fills únics de ser-ho? De vegades no se tenen més fills per temes econòmics, de vegades en vols i no en venen i altres, desgraciadament, per motius de salut no en pots tenir més...
I ens demanem, perquè no puntua que els nens que treguin excel·lents notes siguin ells els que triïn el centre on vulguin anar.

Com es poden carregar l'il·lusió d'un nen d'onze anys!

Però sí va bé ser d'un altre país, no tenir feina i ser família nombrosa. I un altre opció és no ser un bon estudiant i necessitar un professor de suport.

Seguim igual, no hi ha prou places al centre elegit i proper a casa!.

Al nostre fill, com altres fills únics no admesos, hauran d' agafar el bus per anar a l'escola quan la tenen a una passa.

L'únic consol que li podem donar al nostre fill quan diu que ja no anirà a l'Institut elegit amb els seus companys, és dir-li que és el Ramis que s'ha perdut l'ocasió de gaudir de un bon estudiant.
Gràcies.

Xavi MaciÁn Quintana
Esther Mercadal Orfila
Maó

----------------------------------

A la atención de los políticos

Ahora que todos los partidos hacen campaña para las nuevas elecciones, exponen todos los proyectos de mejora para el futuro de la sociedad, sin tener en cuenta los aspectos personales de las familias. Solo se fijan en la "volumetría" para hacer impacto en la sociedad, sin pensar que en nuestra Isla hacen falta instalaciones para cubrir otras necesidades, dejando de lado problemas comunes de la sociedad, como por ejemplo personas que tienen dependencia del alcohol en fase crónica. Este problema, ¿acaso no es importante?, ¿es normal que no haya atención personalizada para ellos?...

Digo esto porque cuando los ciudadanos hablan con servicios sociales, asociaciones, Consell, etc, sobre este asunto, todo son palabras bonitas, te atienden muy bien y con mucha educación, pero no dan soluciones al problema. Por tanto, tenemos preferencia en tener carreteras mejoradas con su carril bici, una prisión con todos los lujos para los presos, pero no tenemos centros para tratamientos paliativos.

No piensan en las familias, ni en las pobres madres mayores de edad, que son las que realmente lo necesitan más, tienen que sacar fuerzas de donde no hay, perdiendo las ganas de vivir y deseando que llegue su hora por no poder con el sufrimiento. Es triste llegar hasta este extremo y más habiendo llamado a tantas puertas y estas se cierren. Siempre la misma respuesta: "No da el perfil". Por tanto, ¿qué perfil buscan para estas personas enfermas crónicas? ¿No pueden tener un lugar y una asistencia como deben?
Esta última pregunta viene dada por lo siguiente: Cuando en urgencias del gran hospital Mateu Orfila saben que el paciente es alcohólico crónico, éste, por su historial médico, no es atendido como cualquier persona. Esperando tres horas en urgencias, cosa normal, para ser atendido, saliendo igual, con la impotencia de no haber sido bien atendidos. Doy gracias al señor Gómez Arbona, pues hace un año y medio que pedí hora para hablar con él y aún espero.

Les digo públicamente que no queremos más palabras, queremos hechos. Todos sabemos que por las circunstancias de la vida, la falta de trabajo, depresiones, etc., podemos llegar a esta enfermedad con gran facilidad, ya que, por ejemplo, la juventud empieza antes a consumir alcohol. ¿Qué harán ustedes, señores políticos, si algún miembro de su familia, por desgracia, cae en el alcoholismo? Piensen por favor. ¿No moverían mar y tierra para buscar y encontrar una solución?

Espero por el bien de todos que esta carencia en los servicios públicos se solucione en nuestra comunidad, antes de que pase alguna desgracia en el seno familiar, sobre todo, con aquellos padres y madres con cierta edad que no pueden con el sufrimiento y lo único que necesitan es paz y tranquilidad.

Quiero dar las gracias, de todo corazón, al doctor Guerrero por ser un gran profesional y gran persona. También, quiero mencionar y dar las gracias a la señora Maruja Cerezo por su gran labor humanitaria.

Gracias, que la luz divina os ilumine a todos. Namasté.

Francis Barceló Gibello
Maó

----------------------------------

Enquesta inútil

Aquest passat diumenge vaig anar a veure el volei, llàstima que es perdés. Com a soci he vist una derrota, però també he vist una afició molt il·lusionada per el seu equip, i més ara que ja tenim plaça per jugar la Champions. Cosa que, es d'imaginar l'enorme orgull que és per als socis, aficionats, i per a tots els menorquins, que un equip d'aquesta illa jugui per primera vegada a una competició europea. Mentre mirava el partit m'han passat un paperet, era una enquesta sobre la Champions League del volei, on s'explica de perquè estem a Europa i el que això representa, i me demanen:Creu que el club ha de fer aquest esforç econòmic i humà? Sí/ NoEstaries disposat com a soci a pagar més per la teva quota per tal de veure el teu equip a Champions? Sí/No

Crec que qualsevol bon aficionat a l'esport contestaria que sí , i jo, com a soci, ex jugador, i casi fundador del club faré l'esforç que calgui perquè es pugui jugar a Europa.
Per altra banda, me sembla completament vergonyós que s'hagi de fer aquesta enquesta, crec que la part política que en aquests moments ens governa, i esper que la que en un futur proper ens governi, no només a nivell local, ni de Menorca, també a nivell balear (que sempre ens tenen oblidats), tinguin la consciencia moral de, en primer lloc, ajudar i promocionar l'esport a nivell europeu, que ja és molt de nivell; segon, és la millor publicitat que pot tenir Menorca a nivell turístic per donar-nos a conèixer per tot arreu (més que altres inversions mòbils que s'han fet i que sembla que no han funcionat). Aquí vindrà gent de tota Europa, televisions, informació per la premsa, què més volem....

Sabem que estem en crisi o recessió, com es vulgui dir, però veien com es gasten els euros en altres coses menys importants; és hora que es faci cosa per aquest esport que tants bons moments i triomfs ens ha donat, no s'ha de treure doblers de on no n'hi ha, però n'hi ha que tenen més, sense treure tant bons resultats. Seria hora que algú posi ordre i que es demostri que realment es vol fer cosa per Menorca i el seu esport. Jo vot que sí a la Champions League.

David Piris Juaneda
Ciutadella

----------------------------------

Ja tenim bus!

Ahir primer dia laborable de maig, va començar el servei de bus a Llucmaçanes.
Els horaris són els següents: Sortida de Maó: 8.10-13.10-16.10-20.10.
Sortida de Llucmaçanes: 8.30-13.30-16.30-20.30.

El bus és de 8 places. Entre pel camí de Na Ferranda i surt pel camí de Baix. S'atura a 'Ses quatre boques" (devora l'entrada d'Es Bosc), a la Plaça, i devora els números 11, 14 i 26 del Camí de Baix.

L'Associació de veïns expressa la seva satisfacció per aquesta millora tant per a la gent del poble com pel medi ambient. Els veïns tenen la possibilitat de utilitzar el transport públic per anar a Maó i per tant reduir despeses de combustible i reduir també emissió de gasos a l'atmosfera.

Des de l'Associació volem animar als veïns a utilitzar el bus per així consolidar la línia. El bus està en període de prova, depèn de l'ús que s'en faci el que es consolidi o no com a servei públic permanent.

La Junta de l'Associació de Veïns deLlucmaçanes