TW
0

Caritas Diocesana, l'Església de Menorca, vol expressar el seu agraïment

Volem expressar el nostre més sincer agraïment davant les sentides manifestacions d'estaló i suport en aquests moments difícils per a les persones involucrades en el projecte social i mediambiental, TIV Menorca de Caritas.

Donam les gràcies als equips de bombers que han participat en les tasques d'extinció, a la guàrdia civil ordenant el trànsit, a la policia nacional i local controlant i coordinant l'accés a la nau, a l'equip de protecció civil participant en les feines d'organització. A l'empresa FCC i els seus responsables de Menorca, que va aportar maquinària i el camió cisterna durant totes les hores que va durar el sinistre, i a l'empresa Aigües Sant Lluís que ha col·laborat fins que ha fet falta.

A la companyia asseguradora AXA per la seva implicació des del principi, facilitant totes les gestions amb el desig d'accelerar el procés de rehabilitació de la nau. A l'arquitecte i seguidor de l'obra, de part de Caritas Diocesana, Francesc Farrés, que ha mostrat una generosa disponibilitat vetllant per la seguretat de l'edifici. Així com els enginyers de Mö Ingenieros i el responsable de l'empresa Dorilux, sensiblement preocupats per l'estat de les instal·lacions.

A la presència i el sentiment de suport expressat per part del president del Consell Insular i batlle en funcions del municipi de Maó, i també, del president del Consell Insular i batllessa de Maó, que properament assumiran el seu càrrec. Al director insular de l'administració general de l'Estat per la seva presència en els moments més tensos i delicats de l'inici de l'incendi. A la presidenta del Consorci de Residus i a la Consellera de Turisme i Treball del Govern Balear, juntament amb els respectius equips, per les seves actuacions immediates, serioses, eficients i necessàries amb el propòsit que la situació del servei de tractament de residus voluminosos de l'illa es vagi normalitzant el més prest possible.

No podem deixar d'esmentar, la solidaritat que han manifestat les empreses relacionades amb el gremi de residus i del TIV, sobretot, a les diferents plantes de tractament de residus de construcció i demolició de Menorca (Transports i Excavacions J. Taltavull S.l., Excavacions Moll, Triatges Menorca) que han posat a disposició les seves instal·lacions i maquinària a fi de poder reprendre el servei de tractament de voluminosos. També, a la Fundació Deixalles de Mallorca, ITEB i a les entitats financeres més properes a nosaltres, que han ofert el seu ajut sempre que el necessitem.

Com també agrair a totes aquelles persones que s'han fet presents i ens han acompanyat durant les llargues hores d'espera a que l'incendi fos controlat i que es feren solidàries amb la nostra tasca de servei als més necessitats...

Finalment, als mitjans de comunicació, que amb la seva tasca informativa han estat respectuosos amb els responsables més directes de l'empresa d'inserció TIV Menorca.
Tenim molt present a tots els amics, representants d'entitats i associacions, membres de parròquies, voluntaris, socis, equip del TIV, grup de Mestral i treballadors més vinculats a aquest projecte social, perquè ens han aportat el seu testimoni més sincer, de germanor, d'acompanyament i d'ànims durant aquests moments tan delicats.

Estem convençuts que totes aquestes manifestacions de solidaritat i els oferiments autèntics de fer-nos costat, ens donen la força necessària per a refer aquest projecte fet amb esforç, il·lusió i amb l'esperança de poder recuperar el seu sentit més preuat: l'atenció i el treball per una vida justa i digna de les persones, de manera especial, les més desfavorides.

A tots i a totes, gràcies de tot cor.

Caritas Diocesana de Menorca


¡Ánimo Berni!

En estos momentos tan duros que estás pasando, quiero que sepas que siempre estaré ahí para lo que quieras, no te vayas a derrumbar ahora, recuerda lo que siempre has sido a la cantidad de gente que has ayudado y nos has enseñado en el transcurrir de los años. Gracias a ti hemos aprendido muchos, todavía recuerdo cuando nos presentaron; "¿tienes libreta?" –me dijiste– "no", te contesté yo, "pues tienes que comprarte una para anotar todo, porque el Aeropuerto es muy complicado y aquí hay que dar la talla, si no se te olvidará y eso no puedes ser". Mi querido Maestro, no te hundas ahora y pelea por lo que se te acusa que al final prevalecerá la verdad y en el caso que seas culpable, paga tu culpa y levántate de nuevo porque los Maestros siempre van con la cabeza bien alta. Y a los demás decirles "que el que esté libre de pecado que lance la primera piedra" ¡Ánimo amigo, ánimo y fuerza, hermano Berni! Ya sabes dónde estoy, si pongo mi mano derecha en tu hombro izquierdo, y mi mano izquierda en tu espalda, eso es un abrazo. ¡Ánimo y fuerza!

José A. Orfila Mediavilla
Sant Lluís