TW
0

Aclariments al propietari de la discoteca Sí

Des de la Plataforma Ciutadana Discoteca No Convivència Sí ens veim obligats a respondre a las declaracions fetes pel propietari de la Discoteca Sí, el Sr. Francisco Lorenzo, i publicades en els diaris "Menorca" i "Última Hora" del passat dimarts 11 d'octubre.

El propietari de la Discoteca Sí declara que ha fet tot allò que li ha demanat l'Ajuntament, també afirma que no és veritat que es generin tantes molèsties cap als veïns, que des que gestiona la discoteca (1964) no hi ha hagut incidents, que tot és culpa de l'actual Llei Antitabac i "d'una resident de la zona que és advocada i és la promotora d'aquesta polèmica".

En primer lloc, la problemàtica generada per la Discoteca Sí es remunta a bastants anys enrere. De fet, els veïns s'han mobilitzat en diferents campanyes de recollides de signatures i van posar gran nombre de denúncies a causa de la situació en què es trobaven, fins i tot es van celebrar en aquell moment reunions amb l'Ajuntament de Maó.

Les primeres iniciatives dels veïns es remunten a inicis dels anys noranta, data en la qual no havia entrat en vigor la Llei Antitabac i, ni tan sols, la resident advocada, a la qual fa referència aquest senyor, vivia en aquesta zona. Per cert, aquesta veïna està estudiant la possibilitat de querellar-se contra vostè per injúries.

En segon lloc, volem manifestar que negar els fets (les molèsties, les baralles, actes vandàlics) no ajuda a solucionar el conflicte.

Algú que realment té intenció de col·laborar en la resolució d'un problema, del qual n'és part implicada, ha de començar per reconèixer els fets i la seva part de responsabilitat que li pertoca. En canvi, culpar els altres (la Llei Antitabac, la veïna advocada, l'exageració dels veïns, o bé, el poc civisme de la societat en general ) diu molt poc de la disposició d'una persona responsable i demostra que no s'implica en el problema.

Segons les seves declaracions, vostè se sent perseguit. Els membres de la Plataforma ens demanam si alguna vegada s'ha plantejat com se senten els seus veïns.

En aquest moment, sentim que el pitjor de tot és comprovar que després de tants anys de lluita, de queixes, reunions i recollides de signatures, només hem aconseguit que vostè es comprometi a col·locar uns cartells a l'entrada del seu local (a petició del cap de la Policia Local) per advertir als seus clients que han de respectar el descans dels veïns. Ens sorprèn que pensi que amb aquests cartells, vostè ja ha complert.

La nostra Plataforma Ciutadana va optar en un primer moment per sol·licitar que s'apliquessin mesures que fessin possible la convivència entre la seva discoteca i els seus veïns, però com que aquestes mesures no arriben o que aquelles que s'adopten no són prou eficaces, ens hem de veure obligats a sol·licitar el trasllat de la Discoteca fora del centre urbà de Maó.

Per altra banda, també el volem informar que l'enquesta d'opinió realitzada pel diari "Menorca" revela que un 85% de los ciutadans enquestats es manifesten partidaris de traslladar la Discoteca Sí fora del nucli urbà.

Tot això demostra que una discoteca que té la seva hora punta d'activitat en la franja horària compresa entre les quatre i les sis de la matinada no hauria d'estar situada en una zona residencial.

Plataforma Ciutadana
Discoteca No Convivència Sí
Maó