TW
0

En recordança de Berto Saborido

Benvolgut Berto: Era dilluns passat que ens retrobàrem en un nou curs de Teologia, en aquest cas, de Moral Fonamental. Va ser una trobada amb alegria. Caminaves sense crosses, però els anys hi eren. Aquest matí, fullejant el Nou Testament hem llegit en la carta a Jaume aquesta frase: "Ningú sap res de com serà demà la seva vida, ja que la vostra vida és com un fumerol, que es deixa veure un moment i s'esvaeix". Jm 4,13.Nosaltres no sabíem que t'havien inscrit al curs de Teologia celestial on t'havies de presentar sens falta. L'Esperit va considerar que aquest curs de Moral Fonamental ja el tenies aprovat i t'esperaven reptes superiors. Tu, després d'haver estudiat la carrera de lleis, ja n'estaves saturat; fins i tot havies viscut la incertesa de les lleis que de vegades giren d'una banda i de vegades giren d'una altra. De vegades són interpretades amb molta flexibilitat i de vegades són tan rígides que ens escanyen. Certament, als 80 anys, era bona hora d'iniciar el curs definitiu de viure segons l'Esperit, lliure del fermall de la carn.Curiosament, com a comiat irònic i mig profètic, ens vas explicar aquell acudit d'un advocat que va morir i anava pel cel i per l'infern cercant el seu nom registrat... Res a veure amb tu, la conclusió.

Amb gust hauríem continuat sentint les teves opinions i coneixements sobre la llei, la culpa, la gràcia per la qual el Crist ens ha alliberat, la força de l'Esperit, el manament de l'amor, la nova vida en Crist. Tot quedarà perquè nosaltres anem fent reflexions durant aquest curs. Tu, si ho podem dir així, ho escoltaràs comprensiu, sabent que és humana la nostra mesura i no som capaços de dir amb paraules allò que es viu i se sent quan hom frueix de la presència de Déu en companyia de tants sants i santes germans nostres que, per gràcia, han arribat a estimar Déu amb tanta finesa i fidelitat.

Units a tu i a tota L'Església -la pelegrina i la triomfant- pregam el Pare per Jesucrist i en l'amor de l'Esperit.

No podem dir allò tan clàssic de "descansa en pau", perquè sembla poc adequat i gens cristià, sinó "viu la joia i la pau de Jesús ressuscitat".

Grup de Teologia de Maó.