TW
0

Recortes de un día de papel

Fue gris, lluvioso y frío. El día amanecía tapizado por nubes de malos presagios. Los rostros congregados, calentaban la espera con sonrisas, comentarios picantes y abrazos que reconfortaban el encuentro. La resaca de una noche enmascarada había dado paso a un día con cierta desolación glacial y desamparo.

El café matutino se me quedó helado entre las manos, cuando el responsable inmoral del 11-M y declarador de guerras disfrazadas de justificaciones mentirosas alzaba su voz de tonos nacionalsocialistas y exigía justicia sin perdón, excepto para quienes le alaban y entronan su irresponsabilidad con total impunidad, mirando a otro lado.

Cuando oigo hablar de humildad a una persona arrogante y altiva, con amigos presidentes honorarios del terror en Irak o Madrid y aparentemente, sin remordimientos ni memoria, pienso que no es tan sabio el personaje por falta de credibilidad. Los aplausos pagados no escondían los gritos de los que tenían los pies mojados.

Los paraguas se quedaron boquiabiertos al ver a los reyes de los aciertos, a los magos del no decir que dije diciendo no haber dicho que sí decía pero que ahora digo, desfilar con los trabajadores con sonrisa de complicidad, cuando en su oportunidad decían que no hacían lo que éstos están haciendo, habiéndolo comenzado ellos hacer.

Y el paseo por la ciudad, desgarrada por un grito "megafónico" de justicia y equidad, serpenteaba entre rumores y arengas de huelga general, pero las ventanas del diálogo cerradas a cal y canto, hacían presentir que nadie escuchaba las gargantas cascadas, y que sus inquilinos tomaban vinos en otra ciudad.

Sensaciones de un día que invitaba a la constipación y al resfriado. Envueltos entre alientos ahumados, reos de tarifas de taifas aeronáuticas y navales, condenados a la "televisidad" de la vida y a la perplejidad de discursos paternalistas y amenazadores, nuestros corazones compartían una sola voluntad: rebeldía.

Gabriel Cardona Prunera
Es Castell


L'Escola Municipal de Música des Castell

Benvolguts pares, mares i alumnes,

Us escrivim aquesta carta per donar-vos les gràcies públicament per haver depositat la vostra confiança en el projecte de l'Escola Municipal de Música des Castell.

Des de l'inici, l'Escola ha tingut dos pilars bàsics: els professors, que sempre hem defensat que han de ser especialistes titulats, i la programació didàctica, document que serveix per guiar i avaluar la nostra tasca docent. El projecte de l'Escola Municipal de Música des Castell desenvolupava els següents objectius principals (extret del document d'anàlisi i millora de les Escoles de Música de Menorca):

1.- Atendre alumnes de totes les edats, amb tota mena d'interessos, amb una oferta docent que permeti a cada alumne/a desenvolupar les seves capacitats.
2.- Atendre totes les músiques (jazz, flamenc, folklore, música ètnica, pop-rock...).
3.- Atendre totes les economies, on ningú quedi exclòs per raons econòmiques i tenir un fons d'instruments per oferir en préstec.
4.- Atendre alumnes de tots els nivells. Tot i que l'objectiu de l'escola de música no és la professionalització, ha de vetllar perquè la formació que ofereix sigui prou sòlida, personalitzada i amb la qualitat suficient per tal que els alumnes interessats puguin accedir a centres de formació superiors.
5.- L'escola de música ha de ser una realitat viva i engrescadora. A més de l'oferta docent, en sentit estricte, ha d'organitzar i fomentar tota mena d'activitats musicals, especialment les que comportin participació activa dels alumnes: concerts, audicions d'alumnes, classes amb professor/a convidat/da, actuacions fora de l'escola, intercanvis amb altres centres, cursets monogràfics, colònies musicals, etc.
6.- L'escola de música s'ha de sentir responsable de dinamitzar la vida musical i cultural del seu entorn, impulsar i donar suport a la creació de bandes, orquestres i cors i procurar que els seus alumnes hi participin i hi trobin una projecció del seu treball.

També ens agradaria agrair de forma especial, per una banda, a tots/es els responsables municipals que van apostar per aquest projecte i el van impulsar des del seu inici i també a aquells que van ajudar a consolidar-lo. I per altra, l'entrega i passió per la feina del professorat; per a nosaltres ha estat un autèntic luxe haver compartit molts de moments amb tots ells.

A nivell particular, esteim a disposició de qualsevol persona que vulgui una explicació més detallada d'aquesta "reestructuració" de l'Escola Municipal de Música des Castell.

Tolo Mercadal i Begoña Bonet
exequip directiu de l'Escola de Música
es Castell