TW
0

Saber escoltar

Senyora regidora de Governació, en el programa del 2007 el PP va prometre entre 8 i 9 kilòmetres de carril velo i varen fer una presentació virtual en el Saló Gòtic que m'agradaria saber el que ens va costar als ciutadans aquest fum de formatjada. Amb totes les nerviades que van agafar per 3 kilòmetres de carril velo com s'hagueren posat per fer-ne 8 ó 9.

Assegura que des de la meva àrea es varen gastar 200.000 mil euros amb el carril velo. Fals. Per favor abans de llençar aquestes afirmacions asseguri's de que són certes. La part del carril velo que es va dur a terme des de la meva àrea va costar poquíssim als ciutadans perquè el va fer la brigada municipal, la pintura, la senyalística i els protectors van ser costejats quasi en la seva totalitat per un premi que es va guanyar com a exemple de ciutat sostenible. El projecte de carril velo que va costar 200.000 mil euros va ser el projecte del "Plan E", desenvolupat des d'una altra àrea.

Diu que es van demanar tres informes, dels quals li diré que jo vaig ser regidora fins dia 2 d'octubre del 2010, per tant en tot cas seria responsable del primer, i afegeix a la seva carta que moltes de les meves actuacions no estaven avalades per cap informe tècnic. Quan és duia a terme una actuació de reordenació d'algun carrer no es feia informe tècnic, sí les reunions que calien per estudiar les possibilitats de millora i amb el vist i plau de l'enginyer, el cap de Policia i el cap dels pintors, s'arribava a la millor proposta i es duia a terme, així ho varem fer sempre, li vull recordar que els tècnics són els mateixos. I un bon professional no canvia de criteri depenent del polític de torn. Però és que aniré més enllà, vostè té informe tècnic escrit de la reordenació del carrer Màrius Verdaguer o del carrer Orient, o del carrer La Pau?, dues reordenacions que jo no hagués fet de cap manera així com vostè les va permetre. Jo per exemple el carrer Orient l'hagués fet d'un sol sentit per pacificar i guanyar aparcaments, en el seu moment aquests supòsit es va consensuar amb els veïns.

Diu que escolta als veïns, vostè i jo no devem escoltar els mateixos perquè a mi se me van queixar amb desesperació. A un membre d'una associació li vaig recomanar que parlés amb vostè amb arguments i tranquil·litat.

Diu que me va passar còpia de l'informe policial on es tractaven els 8 punts amb els quals nosaltres demandàvem solucions perquè fos més segur el carril velo. Aquest informe va ser una conseqüència de la proposta que UPCM va dur a ple i que va ser votada a favor pels 21 regidors del Consistori, en dita proposta sol·licitàvem l'informe policial pertinent perquè avalés les solucions que UPCM ja aportava a priori. Si es mira amb cura l'informe tècnic descobrirà que algunes de les respostes no corresponen als nostres plantejaments i d'altres són contestades amb ambigüitats.

Diu també que quan instal·li els pilons automàtics al casc antic farà els càrregues i descàrregues que facin falta. Si és així oblidi'ns d'aquest tema per ara, a no ser que puguin fer una despesa tan gran com la que necessitarà per blindar el casc antic. En el moment en que jo me vaig mirar pressuposts era una despesa considerable. De fet a una de les reunions que es varen fer amb els diferents col·lectius del casc antic i transportistes es va explicar el projecte i es va presentar un croquis. Un projecte que va ser ben rebut. Com veu les reunions que es duien a terme servien per alguna cosa més que per fer rialles (vostè ja m'entén). Mentre no puguin posar els pilons hi ha altres actuacions per pacificar i protegir el paviment del casc antic. Me ralla d'un estudi de l'empresa "Comunical" que va encarregar el PP, que no va tenir en compta les dues futures rondes nord i sud que han implicat un canvi de mobilitat per Ciutadella i per tant a l'hora d'aplicar-lo ens ha servit de ben poc, a part del que es varen gastar en dits estudis.

Diu que no hi ha cap informe del carril velo que passa per damunt la voravia de la rotonda del cavall i sí moltes queixes dels veïns. Quan jo vaig arribar a l'àrea de Governació aquests tram del carril velo ja estava dissenyat perquè formava part del projecte del Camí de Maó, la primera persona en la qui vaig consultar aquest traçat va ser amb l'enginyer municipal i els seus arguments varen ser irrefutables. I per cert a jo mai va venir a queixar-se cap ciutadà per aquest tram concret. Una reflexió, si troba que és un tram insegur suposo que tindrà l'informe tècnic pertinent que contempli una alternativa més segura per a tots. UPCM ho estarem esperant i si és una alternativa millora li donarem la raó i les gràcies.

Diu que vaig dur a terme el carril velo de Alfons V, efectivament, després de vàries reunions amb els veïns i amb el consens de que si fèiem d'un sol sentit dit carrer, el carrer sant Joan de Missa el faríem de doble sentit per facilitar l'accés als Cavallitos. I així ho vàrem fer. Es demana perquè no vaig enllaçar en la mateixa actuació Alfons V amb la perimetral, molt senzill: el tram que va des de la rotonda del moixet al començament de la sala multifuncional es va decidir amb el consens dels veïns i comerciants afectats que esperaríem a l'execució de la tercera fase del Canal Salat i així poder situar el carril velo a la dreta de la voravia. En quant al segon tram vaig arribar a un acord amb l'àrea de cultura perquè una volta finalitzada l'obra de la sala multifuncional poguéssim pintar el carril velo sense llevar cap aparcament i d'aquesta manera no perjudicar al supermercat i altres comerços propers. Es demana perquè no vaig dur a terme l'actuació de la via perimetral. Li diré: era un projecte del "Plan E" i jo ja no hi era quan es va finalitzar. Però li afegiré que quan vaig veure l'actuació des d'UPCM vam sol·licitar una reunió amb l'enginyer del projecte i la regidora del "Plan". Ens van donar la raó però no ens varen fer cas. I pensant, ingènuament, que vostè ens en faria vam presentar la proposta al ple perquè l'estudiés.

Diu que escriuria dues pàgines del consens del carril velo de la Contramurada, efectivament no em vaig reunir en cap veí perquè no em corresponia a mi, la Contramurada era un projecte del "Plan E", però sí vaig haver de contestar una carta que va escriure el PP proposant pintar el carril velo, com a alternativa a la Contramurada, pel carrer Murada d'Artrutx, brillant idea del PP que no tenia en compta el trànsit de la plaça del Mercat, ni que aquests carrers descongestionen la mateixa Contramurada.

Vostè sap molt bé que des d'UPCM l'hem ajudada sempre que ens ho ha sol·licitat, però no esperi que no siguem crítics amb les coses que no ens convencen o que creiem que no contribueixen a millorar Ciutadella.

Anna Pons Capella
Ciutadella