TW
0

¿Saldremos de esta?
¿Será el 2015? ¿Se congelarán las pensiones en el 2013? ¿El subsidio del paro bajará de 24 meses a 18 meses en el 2013? ¿El IVA reducido del 8% subirá al 18% en el 2013? ¿Cuando sube el petróleo la gasolina sube como un cohete, cuando baja el petróleo la gasolina baja al ritmo de una pluma? ¿Por qué no se reducen a la mitad los diputados, senadores, consellers, etc? ¿Si los bancos no pueden devolver los 62 mil millones de euros al B.C.E. quiénes los vamos a pagar? ¿Bajarán las hipotecas ahora que el B.C.E. ha bajado los intereses al 0,75% u ocurrirá como en el petróleo? ¿A la Sra, Merkel le va mejor o peor que las naciones del sur de Europa estén en crisis? Etc., etc.

Mis respuestas son:
1º Yo creo que hasta el 2015 no veremos la luz de este túnel.
2º Seguro que a los pensionistas nos congelarán las pensiones
3º El subsidio del paro se rebajará en 6 meses, pues piensan que los parados solo se mueven presuntamente en el último trimestre.
4º El IVA reducido del 8% que son los productos básicos como comestibles, se subirá presuntamente hasta el 18%, lo que vamos a notar todos.
5º El día que sube el petróleo sube la gasolina de golpe, el día que baja el petróleo la gasolina se hace la remolona.
6º No harían el mismo trabajo la mitad de los cargos políticos presuntamente
7º Lo pagaríamos los de siempre mileuristas
8º ¿Qué excusa se dará ahora que el dinero ha bajado al 0,75%? Que esto ya estaba descontado anteriormente.
9º Cuánto gana en intereses Alemania por el dinero que preste a las naciones necesitadas, presuntamente 560 mil millones de euros.

Si miras todo esto y haces cuentas, ¿Cómo puede subir el consumo de las familias?

Yo no tengo respuesta. Quien la tenga que conteste.

Miguel Perea Cavaller
Alaior


Reivindicam la Menorca que estimam
Des de la Coordinadora per sa defensa des Camí de Cavalls, ens afegim a la preocupació dels organitzadors de la "Volta a la Menorca que estimam" , el GOB i els Escoltes de Menorca, per les modificacions territorials que s'estan impulsant.

El lloc elegit per reivindicar el model territorial que tenim i cal protegir, ha estat el Camí de Cavalls.

Un marc ideal a on els caminants, participen amb germanor i convivéncia amb la natura, fent relleus per recórrer tota l'illa portant un manifest.

Els qui no han pogut participar caminant, poden participar demà diumenge a les 11h, de l'entrega d'aquest manifest a la seu del Consell Insular a Maó.

Enhorabona als organitzadors i sobretot als participants, que han reivindicat caminant (es vespre) el que pensa molta gent de Menorca.

Coordinadora per la defensa del Camí de Cavalls

A vegades, val més un bon no que un mal sí
El passat cap de setmana, el Grup Folklòric Sant Isidre, va organitzar la XII Trobada Folklòrica, un festival anual que té per objectiu principal l'intercanvi cultural entre els grups participants i la difusió del folklore tradicional de les diferents regions d'Espanya. Per a l'ocasió, amb tot l'esforç que això comporta, el grup va convidar La Colla de Buscastell de Sant Antoni de Portmany (Eivissa) que ens van tornar la visita que nosaltres els havíem fet el mes de gener.

Com cada any vam sol·licitar a l'Ajuntament de Ciutadella, una recepció oficial a les Cases Consistorials i un escenari, cadires, equip de so i llums per a l'actuació que s'havia de realitzar a la plaça dels Pins. L'Ajuntament, molt cordialment, ens va respondre que comptéssim amb l'escenari, les cadires i la recepció però que, com que no disposaven en propietat d'equip de llums i so, no ens el podrien deixar. El grup va insistir i va proposar que, a canvi de no fer la recepció, ens instal·lassin un parell de focus o fins i tot llums de Nadal (que d'això si que en tenen) al lloc de l'actuació per poder oferir un espai digne als convidats eivissencs. L'ajuntament, al final, es va comprometre a fer-ho sense res a canvi, és a dir, ens posarien els llums i farien la recepció.

Però, a l'hora de la veritat, la recepció va ser un desastre: després que la regidora ens rebés al Saló Gòtic, no va trobar les claus per poder visitar el Bastió des Governador i per tant l'acte va durar 10 minuts, va donar la impressió de que l'acte no s'havia preparat i el pitjor de tot és la imatge que van donar davant el grup convidat. Per fer això hagués valgut més que ens diguessin que no clarament i ja ens organitzàvem d'una altra manera perquè així ens van desmuntar la planificació que teníem prevista. Per acabar-ho d'arrodonir, l'escenari estava en tan males condicions que durant l'actuació, quan ballava el grup convidat, una part es va esfondrar.

Com cada any, al final la trobada va ser un èxit però en aquest cas no gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament. Sabem que la situació és difícil, però ho és per a tothom i consideram que si entitats culturals com la nostra fa l'esforç de seguir organitzant actes sense l'ajud econòmic de les institucions, actes que per altra banda donen vida i beneficien o almenys animen el poble en general, el mínim que pot fer l'Ajuntament és donar-los suport, un suport real, no de paraula com passa moltes vegades, sinó facilitant-los la feina i cedint-los espais i infraestructures que per altra banda no els suposen cap cost. L'Ajuntament s'hauria de comprometre i recolzar molt més la vida cultural amateur de Ciutadella.

LA JUNTA DIRECTIVA DEL GRUP
FOLKLÒRIC SANT ISIDRE
Ciutadella