TW
0

Per què l'Associació de Veïns des Castell no participa en les tasques per arranjar el quarter "Duque de Crillón"

Arran de la convocatòria de l'Ajuntament, sol·licitant la col·laboració de les entitats del poble per arranjar i pintar les finestres del quarter d'intendència,"Duque de Crillón", ens han arribat alguns comentaris, criticant la no participació dels membres de l'Associació de Veïns. És per això que consideram important explicar els nostres motius:Primer, volem recordar que, fa dotze anys, quan la Plataforma ciutadana reivindicava la titularitat pública dels dos quarters, nosaltres havíem previst demanar la col·laboració del poble per fer els primers arranjaments i netejar les dependències, mentre no es duguessin a terme els diferents projectes en els dos edificis.Tots sabem que els quarters els va comprar en Vicenç Grande, per passar posteriorment a ser propietat de Sa Nostra, signant un conveni especulatiu amb el nostre Ajuntament. Val la pena recordar algunes dades d'aquest conveni:

El primer propietari adquirí els quarters per 170 milions de pessetes (1 milió d'euros aproximadament). Quan els representants del Consell Insular i del Govern balear, van reconèixer l'error i es van plantejar comprar els quarters, el seu preu havia pujat, en només quinze dies, a 1.500 milions de pessetes (uns 8 milions d'euros). Això és una autèntica especulació.

Per poder dur a terme aquest gran negoci, s'havia de realitzar i aprovar una modificació del Pla General d'Ordenació des Castell que encara no s'ha fet. Per tant, actualment els dos quarters encara són qualificats per a ús d'equipaments públics.

La modificació també havia de permetre la construcció d'un possible hotel i 40 vivendes darrere el quarter d'enginyers "Conde Cifuentes".

Per ser coherents amb les nostres reivindicacions i perquè estem en contra de l'especulació del nostre patrimoni cultural i històric , consideram que no hem de participar en aquesta tasca de voluntariat.

Respectam les entitats i els voluntaris que hi participen i, de la mateixa manera, esperam que entengueu la nostra postura.

Ben segur que coincidirem en altres possibles col·laboracions en benefici dels interessos des Castell.

Cordialment
Junta de l' AV des Castell

----------------------------

El acceso a Cala Macarella, una trampa

Esta semana he pasado unos días en esa maravillosa isla que es Menorca y no podía pasar por alto lo vivido y les explico:Salimos en coche hacia Cala Macarella,al finalizar la carretera nos encontramos con dos opciones para acceder: la primera era gratis y en un cartel ponía 750 metros para llegar, en la otra entrada una persona con un taco de entradas de color azul nos informó que para acceder teníamos que pagar 5 euros y nos dijo que el aparcamiento estaba muy cerca de la playa. Pagamos y recorrimos dicho camino. Hasta aquí más o menos bien, y digo esto porque en dicho camino me entristeció profundamente lo que vi, ya que el polvo que iban levantando los coches daba a los árboles y setos un aspecto fantasmagórico al dejarles impregnados de un polvo blanco. Cuando llegamos, un joven y una señora embarazada estaban organizando el caótico tráfico y adjudicando los pocos huecos que había para aparcar, la señora nos pidió el ticket y nos negamos a entregarlo, insistió y le volvimos a decir que no, nos dijo que pasáramos y llamó al otro joven diciéndole "estos no quieren darme el ticket, habla con ellos", cuando dicha persona se dirigió hacía nosotros nos lo pidió y le dijimos que no se lo dábamos ya que era un justificante de pago y nos pertenecía, insistió varias veces, tantas como nos negamos nosotros a dárselo, pero como se estaba haciendo un tapón y los demás conductores se desesperaban se lo entregamos.Tengo que dar mi firme queja por el acceso a dicha cala, considero que es una trampa, si alguna vez por desgracia hubiese un fuego no sécomo podría salir la gente o entrar los bomberos ahí, es un embudo.

Otra queja por agredir de esta forma un paraje natural.

Otra por permitir que se saquee así a los ciudadanos y nos obliguen a entregarles el ticket.
Y una curiosidad, los metros que tuvimos que andar hasta llegar a la cala resultaron ser prácticamente los mismos que los de la entrada al camino libre de pago.

Entiendo que éste es un negocio muy jugoso, pero que puede poner en peligro la vida de muchas personas.

Mª del Pilar Esteban Murillo

Madrid

----------------------------

La continuïtat dels tallers per deixar de fumar

M'agradaria transmetre el meu agraïment a totes aquelles persones que durant els darrers dos anys heu participat en els grups per deixar de fumar que hem anat fent en el Centre de Salut; per haver-me donat l'oportunitat de treballar amb vosaltres, fer-me sentir útil i omplir de satisfaccions la meva feina. No sé quan podré posar en marxa el proper grup, ni si vos podré localitzar per saber com esteu als que ja heu vingut, per allò de les retallades. Em va sorprendre, no era conscient de les despeses que generava amb aquests tallers.També m'agradaria agrair a les persones que prenen decisions dins de la meva empresa, per haver permès que dediqués una part del meu temps professional a aquests grups, ja que el temps és un recurs -despesa important (abans he dit que no n'era conscient, ja ho sé), és allò que s'anomena cost d'oportunitat: el temps que es dedica a fer una cosa és temps que no es disposa per dedicar a fer-ne d'altres.També vull encoratjar a que ajudin a generalitzar aquests grups per deixar de fumar. Les raons són molt senzilles: per una banda disposen de professionals motivats i capacitats; per altra, amb l'augment d'horari setmanal, el temps disponible ja no és problema; i finalment, i més important, no hi ha cap intervenció sanitària més cost-efectiva que la d'ajudar a deixar de fumar en grups (màxims beneficis en relació als recursos que s'hi inverteixen). A més, dues avantatges afegides: ningú haurà de tenir vergonya per no oferir aquest servei quan està generalitzat a altres comunitats (o illes); i estarem donant una imatge de professionalitat molt respectable.

Moltes gràcies.

Andreu Estela
Sant Lluís