TW
0

Suport a la reordenació del tràfic

Des de l'Associació de Veïns del barri maonès de Fort de L'Eau volem expressar el nostre suport a la iniciativa municipal de reordenació del tràfic de vehicles en el tram corresponent a l'anomenada Costa de Corea.Tot coincidint amb l'estudi elaborat per aquesta Associació, i que fora presentat a l'Ajuntament de Maó l'any 2009, la proposta preveu eliminar el sentit de circulació ascendent per aquesta rampa d'acusada pendent. A judici d'aquest col·lectiu, el canvi anunciat millorarà la qualitat de vida d'uns veïns que suporten nivells de sorolls inadmissibles així com l'absència de proteccions adequades per als vianants que hi circulen per l'encreuament d'aquesta via amb l'Avinguda Fort de L'Eau.

En conseqüència, des de la Junta de l'Associació, agraïm a l'equip de Govern Local l'adopció d'aquesta i altres mesures adreçades a l'adaptació de l'espai públic a les noves exigències del nostre temps.

Associació de Veïns del Barri de Fort de L'Eau
Maó

Concerts solidaris "Hoy toca en Mercadal"

El passat dijous 19 de juliol a la Sala Multifuncional des Mercadal es va fer el primer dels quatre concerts programats dins el cicle "Hoy toca en Mercadal". Aquests concerts són una iniciativa de l'organització "Capitel", concretament na Judith Zuehlsdorff, és la promotora de l'acte, els ha organitzat i ha fet la proposta de que tothom que hi assisteixi als diferents concerts i vulgui, pot donar un producte d'alimentació de primera necessitat i/o un producte d'higiene personal i la gent que n'aporti participarà en un sorteig d'un disc.Des de Caritas Diocesana de Menorca volem agrair la iniciativa de l'organització "Capitel" per organitzar aquests concerts solidaris. Tots els productes que es repleguin en aquests quatre concerts es destinaran a Caritas Parroquial des Mercadal.Càritas manifesta, amb preocupació i inquietud, l'agreujament de la crisi econòmica i social que afecta cada vegada amb més duresa i persistència a una gran part de la nostra societat.
Una gran multitud de nous pobres n'és el resultat. Són moltes les dones i homes, vells i joves, infants i adolescents que pateixen en el cos i en l'esperit situacions que no haurien imaginat mai que els podria arribar a afectar. Vivències que també tenen fortes repercussions internes i espirituals: la incertesa, l'angoixa, les frustracions i la contínua ofensa que representen les despeses escandaloses d'una part de la societat.

Per aquest motiu, agraïm tots els gestos de solidaritat i ajuda que s'organitzen en diferents parts de l'illa, incloent totes aquelles persones que setmana darrera setmana deixen productes d'alimentació a parròquies i supermercats dels diferents pobles. Tots aquests productes es destinen a les parròquies de Menorca i es sumen als aliments que arriben de la Comunitat Europea mitjançant Creu Roja. Aquestes donacions les gestionen els voluntaris dels diferents equips de les Caritas parroquials que són els qui desenvolupen el servei d'aliments setmanalment. Servei que es realitza de forma coordinada amb les treballadores socials d'Atenció Primària de Caritas que s'encarreguen de derivar les persones i famílies que pateixen situacions d'especial necessitat a les comunitats parroquials corresponents.

"Viure senzillament perquè altres, senzillament, puguin viure" és el lema de la campanya de sensibilització de Caritas, la qual té com a eix principal la proposta de caminar plegats cap a un nou model social més humà, evangèlic i just. Viure la senzillesa és sentir més alegria en donar o en compartir que en rebre, perquè has descobert el sentit de la gratuïtat. Viure la senzillesa és sentir propers milers de persones que viuen injustament en la pobresa, commoure-te'n i, aleshores, mobilitzar-te i implicar-te per tal que no vulguis viure millor que ells.

Només recordar les dates dels tres concerts que es faran en el mes d'agost, dia 2 Diego Paqué, dia 9 Olga Román i dia 16 d'agost Marco Mezquida i Pablo Selnik. Si no es pot assistir als concerts, es pot continuar fent donacions d'aliments a la parròquia des Mercadal i Fornells, com a les altres parròquies i supermercats de la resta de l'Illa.
Gràcies a tots per ajudar-nos a fer d'aquest món un món millor, estem convençuts que "molta gent petita fent moltes coses petites en molts llocs petits poden canviar el món".

Caritas Diocesana de Menorca