TW
0

Vergüenza ajena

Respuesta a la carta del Sr. Bonafonte de Cala Blanca.

Estimado Sr. Bonafonte:

Primero, quiero darle las gracias por elegir otra vez la urbanización de Cala Blanca como destino de vacaciones y formar parte de la población de este municipio, aunque sea por un determinado espacio de tiempo al año, nos honra con su presencia, al igual que todas y cada una de las personas que nos eligen como destino de vacaciones en algún momento, sean simpatizantes del partido que sean, porque me siento alcalde de todos y cada uno de los habitantes del municipio de Ciutadella y como tal, estoy a su servicio. Tiene Vd. todo el derecho a hacer las críticas que crea convenientes y a denunciar lo que a Vd. no le parece bien, pero, como en todas partes, hay un margen de error que tiene que ser asumido. En referencia al tema de las malas hierbas que comenta en su escrito así como que el problema se solventó en cinco días, se debe a que no tenemos los mismos recursos humanos y que estamos trabajando en optimizarlos con el objetivo de que Ciutadella y sus zonas turísticas estén lo más dignas posible. El uso de productos químicos tampoco está permitido en todas las zonas, ya que puede perjudicar seriamente la salud, así que, tampoco es la panacea.

En segundo lugar y respecto al tema del bar al que alude, decirle que hay un limitador instalado con los precintos reglamentarios, así como los permisos necesarios.

En tercer lugar, decirle que sus insinuaciones con respecto a un miembro de mi familia política, me parecen una salida de tono totalmente innecesaria., Vd. está dudando de mi integridad, de mi honestidad y eso es algo que considero totalmente injustificado y que nada tiene que ver con el tema o temas que estamos tratando. Como persona pública que soy, respondo y responderé siempre de mis decisiones que serán más o menos acertadas o erróneas, porque soy humano, y como tal me equivocaré. Ahora bien, de aquí a consentir, por el hecho de ocupar el cargo que ocupo, ciertos comportamientos que puedan perjudicar a cualquier ciudadano, ¡qué quiere que le diga!, me siento, sencillamente... insultado.

Por otra parte, el hecho de que Vd. pague sus impuestos, no le da derecho a tratarme de esta manera y a insinuar ciertos comportamientos mafiosos por mi parte.

Vd. habla de legalidades e ilegalidades como si fuera profundo conocedor de las cuestiones a tratar, cuando en realidad, permítame que le diga con todos mis respetos, no tiene ni idea. El parking del Canal Salat está estructurado en forma de batería inversa, cosa que es totalmente legal y que al aparcar marcha atrás y con el frontal del coche en posición de salida, da más seguridad, tanto a los conductores como a los peatones. Para aparcar en este parking, tiene Vd. que dar la vuelta a la rotonda del Canal Salat, y entrar en la plaza de parking marcha atrás, sin invadir la doble línea continua, lo cual, sí es una ilegalidad.

Busque chanchullos, apaños y demás actuaciones de dudosa "legalidad" en este equipo de gobierno del PP, al cual represento y estoy orgulloso de pertenecer y , con las pruebas oportunas vaya a un juez, siguiendo el conducto legalmente establecido para denunciar cualquier actuación de un cargo público para el beneficio propio y de los suyos . Antes de hablar, investigue, conozca, sepa, y si las explicaciones no le parecen suficientes, actúe, es su deber como ciudadano.

Su carta del otro día, sinceramente, no es un buen comienzo para una amistad, pero le recuerdo que asumo y asumiré todas y cada una de las críticas que, desde un punto de vista constructivo, cualquier conciudadano me quiera hacer llegar porque para esto me presenté, para servir, eso sí... mi dignidad: ¡ no tiene precio!, y humildemente le digo que mi conciencia está tranquila, mis manos limpias y que reconozco la cara que se refleja en el espejo cada día al afeitarme, cosa que espero y deseo que sea... "in eternum". Agradecido por la educación que he recibido de mis padres y orgulloso de mi familia.

Atentamente,

José María de Sintas Zaforteza
Alcalde de Ciutadella

--------------------------

Una nova herència (els quarters des Castell)

Referent a la carta publicada dia 13/08/2012 sobre els quarters des Castell m'agradaria poder fer algunes reflexions.

En primer lloc dir que com a jove des Castell, em considero preocupada pel meu poble, em considero amb il·lusió, com bé diu el Sr. Pepe Tadeo, amb valors, estimació i aptituds com la majoria de joves, independentment de si tenim o no currículum, que a dia d'avui malgrat estem més o menys formats tampoc és garantia de res. Per sort, podem estar orgullosos del nostre poble i de la seva història, de la que ja s'han preocupat els nostres pares, avis i persones que tenim al voltant de transmetre'ns els seus legats, contribuint a que aquesta herència sigui part de la història de la nostra vida.

Durant molts anys, mentre jugàvem a s'Esplanada hem pogut veure entrar i sortir molta gent, edificis vius que tenien una funció determinada... a poc a poc el temps ha calat en aquests edificis contribuint al seu deteriorament, aliens a les persones de qui era responsabilitat, tenint en compte que es considera un patrimoni històric, fins a dia d'avui, en el que ens hem de plantejar les possibilitats que ens donen. Necessitem renovacions, dinamització de la societat econòmica i social, diferents formes de gestió, valenties, canvis, etc. i n'hi ha que sols es preocupen del que les administracions públiques, en aquest cas l'Ajuntament, facin o deixin de fer amb un edifici que, malgrat considerat una part del nostre patrimoni, podria implicar una millora a nivell de poble, a nivell de llocs de feina, de moviment de l'economia, possible desestacionalització del turisme, etc. Quan precisament les administracions públiques, considero, que del que s'han de preocupar és de garantir els serveis bàsics a la població (que prou feines tenen a dia d'avui) i de cercar alternatives reals a la situació econòmica i social actual.

Independentment del color que hi hagi, com a jove, amb il·lusió, preocupació, valors i currículum, pens que hem de poder mirar el futur d'una altra manera, i més que el futur, el present. Renovar i cercar alternatives no és renunciar al nostre passat, és donar-li un sentit, és posar en pràctica aquest legat i coneixement que ens han transmès el nostres avantpassats, donar-li forma i sentir-nos orgullosos del nostre poble. És hora de donar valor a la nostra herència, i de formar part del que serà l'herència dels nostres fills, i el present de tots nosaltres.

Noltros també volem recordar esdeveniments importants que signifiquin un canvi al nostre poble, que li donin vida, que forgi una nova visió, que promogui la creació de noves empreses, de nous llocs de feina, reactivant el poble i fent que les noves generacions puguin treballar per crear una identitat de poble, de cohesió, orgullosos d'allà on vivim i d'allà on ens sentim.

Mar Diez Casasnovas
Es Castell

--------------------------

Audiencias del Rey

Los últimos días he venido siguiendo con interés la llegada a Balears de su majestad el Rey de España, así como su intensa actividad, incluso en época estival.

Somos la misma comunidad autónoma, tenemos el mismo presidente para las islas Balears, pero físicamente estamos separados, hay cuatro islas donde cada una de ellas tiene su propio presidente y administra todo aquello que por ley le permiten sus competencias y por supuesto hay problemas generales que afectan a todas las islas por igual, pero hay muchos otros que son cuestiones muy puntuales y concretas de cada isla.

Digo esto porque don Juan Carlos primero se entrevisto con el presidente Bauzá, con el presidente del Parlament, Sr. Rotger, y también con el alcalde de Palma Sr. Isern. Al día siguiente en el Palacio de la Almudaina se dio audiencia a la nueva delegada del Gobierno en Balears, Sra. Palmer y a la presidenta del Consell de Mallorca, Sra. Salom.

Que conste que no me quejo de que estas autoridades sean recibidas por el Rey. No en absoluto. Lo que denuncio es que en estas o en otras audiencias no estuvieron todos los que son. Entiendo que por respeto se debió invitar también a los presidentes de Menorca, Eivissa y Formentera. De esta forma, sí se hubiera podido decir y titular "Audiencia del Rey a las autoridades de las Islas Baleares", ahora no es el caso. Si bien es cierto que a la cena que el monarca ofreció a las autoridades de las Islas, estuvieron invitados y asistieron los presidentes de los consells de Menorca, Eivissa y Formentera, pero no es menos cierto que en estas cenas por cuestiones de educación, respeto y protocolo, los invitados obviamente no pueden plantear determinados problemas de sus islas. Hasta que estas cosas dejen de ocurrir, creo que jamás habrá un verdadero sentimiento balear, pues es evidente que algunos nos sentimos discriminados. No es la primera vez, ni supongo que será la última, pero desgraciadamente es muy habitual este tipo de fallos, que a mi entender se tendrían que tener en cuenta.

Me cuesta creer que ello haya sido culpa de Don Juan Carlos, yo se lo adjudico directamente a sus asesores y a un fallo de protocolo.

Pep Rivas Rivas
Maó

--------------------------

Sr. Bateta, secretari d'Estat

En principi aquesta carta anava dirigida al ministre Sr. Montoro, però donat que per problemes d'agenda ha delegat la seva assistència oficial al Fòrum Menorca Illa del Rei al Sr. Bateta, secretari d'Estat no per això em puc estar de donar la meva opinió doncs no varia gens ja que de fet és la mateixa:

Per descomptat que vostè, Sr. Bateta, té tot el dret d'anar pel món amb tota llibertat i garantia de seguretat com qualsevol altre persona del planeta. La seva estada aquí a Menorca, Sr. Bateta, serà ben rebuda per algunes persones (per això l'hauran convidat), però per altres la seva presència ens resultarà un cop donat allà on pensem que més mal ens pot fer, ja que vostè, Sr, Bateta, representa la part visible de l'actual govern de l'Estat espanyol, gràcies a les persones que li van donar suport en les passades eleccions tot creient-se a ulls tancats el programa electoral que el seu partit es va dedicar a esbombar en cada míting. Així doncs ara vostè, Sr. Bateta, forma part d'aquest govern que descaradament es contradiu prenent, malgrat li pesi, divendres rere divendres unes mesures que no tenen res a veure amb les promeses electorals fetes, (per internet hi ha un fotimer de documentació que així ho demostra), per la qual cosa, i com que la ciutadania "encara" tenim el luxe de poder opinar lliurement ho faig recolzant la iniciativa del grup creat per a la ocasió al facebook denominat "Montoro persona non grata a Menorca", per la qual cosa sàpiga que per a mi vostè també és persona non grata i tot seguit deixi'm dir-li només tres dels molts motius que puc tenir:
Per danys morals, psíquics i físics.

Morals per decebre els seus votants que, com que són de dretes, tal com passa sovint els més radicals tenen molt mal perdre i ja s'estan organitzant grups neofeixistes que veuen una oportunitat d'or per fer-nos tornar a la caverna franquista, i com que aquests ja s'estan articulant dins dels moviments de caire ciutadans o sindicals, el resultat pot esdevenir un verdader còctel explosiu.

Psíquics, per la necessitat d'ajuda professional que molta gent de totes les edats comença a necessitar, doncs aquesta situació d'expectant pobresa futura, a uns ens recorda l'infància de la postguerra i no entenem què hem fet malament quan, intentant superar aquella misèria material i també moral per la mancança de llibertats, no ho hem aconseguit tot preguntant-nos de què ens han valgut tants anys de dur treball perquè tots aquells mals sons formessin part del passat. Pel que respecta a les generacions posteriors, aquestes estan veient com el quasi aconseguit estat del benestar i d'oportunitats que gaudien a Europa, no el podran ni mantenir ni millorar simplement perquè un neoliberal sistema de mercat financer mundial avui per avui és el que mana regint només en benefici dels interessos d'unes poques persones, els destins de les altres.

I mals físics pel creixent index de suïcidis silenciats ja siguin d'ignorants petits especuladors que jugant a les grans finances s'han vist traïts per aquells que volien emular tot considerant-los un model o també, -però en aquest cas el greuge és més punyent-, suïcidis de persones amb vertadera lluita personal per superar-se ètica i professionalment oferint a la societat el millor que tenen i veure com els seus esforços són engolits, irremeiablement, per aquesta brutal claveguera neoliberal que vostè i els seus han creat tenint-nos-la reservada.

En aquestes dades patim una forta onada de calor, escalfant-nos amb la seva presencia, Sr. Bateta, no ens la faci més feixuga. Marxi aviat, gràcies.

Virgínia Ayuste Floriach
Es Castell