TW
0

Vueling i la síndrome de Down
Sóc la mare d'una jove amb Síndrome de Down. Divendres 14 de setembre, la meva filla va anar a l'aeroport del Prat de Barcelona per anar a Maó i començar les seves classes a l'IES Cap de Llevant, on resideix. A l'aeroport l'acompanyaven els meus pares. L'incident va començar a les 10.30, quan l'hostessa del mostrador de facturació 457 de Vueling, al veure que viatjava sola, va dir que no pensava treure-li el bitllet reservat, si no compràvem abans els seus serveis d'acompanyament que costen 35 euros. Vam informar-la que ja teníem feta una reserva al servei d'assistència d'AENA (gratuït i obligatori per a totes les companyies per normativa de la UE) i li vam mostrar, i que des del 2010 fins llavors havia viatjat diversos trajectes amb aquell servei.

Davant la insistent negativa a acceptar que ja teníem reservat l'acompanyament i l'atordiment dels meus pares al veure que es negava a imprimir la targeta d'embarcament, vaig intentar explicar-li a l'hostessa telefònicament, per si de cas era nova i no coneixia les normatives en casos especials, quin era el servei que teníem contractat i que el que havia de fer era trucar al servei perquè la recollissin. A tot això va contestar que no tenia perquè atendre'm telefònicament, va insistir en que no avisaria els serveis d'AENA i que si no contractàvem el servei amb Vueling no deixaria que agafés el vol. Entre mig demanava sense justificació ni necessitat que li portés un informe mèdic. Em pregunto que hauria fet una jove hostessa amb un informe mèdic a les mans.

Definitivament vaig trucar al servei d'AENA de Barcelona, i bocabadats pel que els hi explicava van córrer a buscar a la meva filla, ja que el vol estava a punt. Van donar-li la targeta d'embarcament, va passar el control, i quan els meus pares giraven per marxar, van sentir que els cridaven i van veure com la treien del control que ja havia passat, cap a fora. L'acompanyant d'AENA, molt amablement, els hi va dir que la companyia Vueling acabaven de truca'ls donant "ordres estrictes de no deixar pujar a la meva filla a l'avió", per molt que li haguessin donat, ells mateixos, targeta d'embarcament. Aquí comença la segona cua en el mostrador de Vueling, alhora que arribava a l'aeroport el pare de ma filla. Es van negar de nou a donar cap explicació ferma, saltant fraudulentament totes les normatives. Vam fer una tercera cua per treure el següent vol que no era fins a les 15.30 i, es clar, pagar els 35 euros, decidint que el desgavell ja ho aclariríem més tard. Llavors va ser quan Vueling sol·licità a AENA davant nostre els seus serveis per custodiar-la en l'estona de l'embarcament (el que jo havia reservat!). Finalment van donar l'opció de passar a un dels familiars ja que el desconcert de la meva filla era cada cop més fràgil. Passem de nou el control. Quan és l'hora d'embarcar avisen que anul·len el vol. Torna cap a fora i fes una quarta i llarga cua de reclamacions. A l'atendre'ns, ens diuen que hauria d'anar en el vol de les 21.25, però que teníem sort d'haver comprat el "servei" i que en forma de premi la passaven al vol de les 18.10h. De nou ofereixen que l'acompanyés un familiar a dins o que avisaven als serveis d'AENA. A la tercera va la vençuda i va poder embarcar. La desatenció dins del vol va ser la mateixa que si viatges, com tants cops ha fet, sola. A l'aeroport de Maó, l'hostessa de Vueling va sortir amb ma filla dient-me que passés jo a dins a cercar la petita maleta de mà que duia quant amb AENA sempre ha sortit ella i l'equipatge.

S'ha donat compte Vueling, del que podia haver passat, si al fer fora a la meva filla de la zona d'embarcament, no hagués hagut ja cap familiar allà? Què haguessin fet amb ella? A què s'ha degut aquest error que no volien justificar? Com poden tirar un bitllet enrere quan tot era correcte, tal qual una terrorista? En aquestes nou hores d'esgotament i impotència a l'aeroport, puc dir que les despeses dels dinars i del pàrquing triplicaven el cost del vol. Però això és lo de menys. En lloc de la normalitat i del tracte sempre excel·lent que hem rebut d'AENA, divendres va ser realment una vexació a una jove amb la síndrome de Down, entrant i sortint fins tres cops de l'embarcament, i el primer d'ells de molt males maneres i molt proper a una rabieta de la companyia. Aquesta jove viatja de Menorca a Barcelona una mitjana entre anades i tornades de vint-i-quatre vols l'any, normalment amb mi i d'aquests uns quatre o sis vols l'any amb el servei d'assistència d'AENA, sense haver-hi hagut mai cap incident ni cap incorrecció per part d 'ella. Ben al contrari, és prudent i molt amable.

Majoritàriament anem amb Vueling i cal dir, que fins i tot viatjant ella sola, mai l'havien tractat així. M'agradaria pensar que tots aquests errors han estat sols els d'una hostessa que pel seu compte va desqualificar a una jove amb la síndrome de Down, però la realitat és que el dia 14 de setembre, darrera d' ella, va haver-hi algun superior de la companyia que va sostenir la decisió.

NEUS SANTACANA BURGUET
Sant Lluís

#quiestima Menorca
nolacrema

Menorca ha sufrido un verano tremendamente seco y probablemente uno de los menos lluviosos, aún así, nos habíamos salvado del fuego, o eso creíamos. Tras dos meses de mucho calor en los que hemos visto como numerosos parajes de España se veían arrasados por el fuego, y cuando hemos visto que esos mismos fuegos se llevaban por delante la vida de personas y quemaban a su paso centenares de hogares, Menorca parecía estar salvada.

Una suerte que pasó a ser desgracia por la mala conciencia de alguien que desprecia nuestra tierra y amenaza con destruir todo aquello que nosotros amamos.
Estos últimos días hemos visto como las llamas arrasaban parte de nuestro entorno. Todos hemos visto las imágenes, todos nos hemos puesto alerta y todos hemos deseado que el daño fuera el menor posible. Todos excepto el autor o autores del delito.

Desde el Partido Popular de Menorca queremos expresar nuestro más absoluto rechazo a aquellos individuos que de forma intencionada ponen en riesgo la vida de muchas personas y destruyen nuestro mayor tesoro. En ningún caso podemos entender ni tolerar las malas artes de aquél que se cree con derecho para atacar nuestro patrimonio.

Queremos aprovechar la oportunidad para agradecer la gran labor que han hecho todos los agentes y miembros que han colaborado en los dispositivos de emergencias y el buen hacer de todos aquellos voluntarios que han participado en la extinción de los incendios. Queremos felicitarles por la rápida y eficaz actuación.

Pedimos a toda la ciudadanía que se sume a la causa para evitar que se produzcan nuevos focos porque ante diferencias de cualquier tipo, hay algo que nos une a todos y es nuestra querida "roqueta".

Finalmente recordar que #quiestimaMenorcanolacrema

Analia Noval
Vicesecretaria de Comunicación
del PP Menorca
Manu Marqués
Presidente de Nuevas Generaciones de Menorca