TW
0

Xerrar de qualitat educativa no és xerrar de proves PISA

Xerrar de qualitat educativa no tan sols és xerrar de bons resultats a les proves PISA. Quan en un centre educatiu es parla de qualitat educativa, es fa partint de la imatge global de l'alumne. Es fa partint de la idea de "persona" que volem que sigui en el futur.Volem que els nostres alumnes siguin persones de bé, capaces de trobar solucions davant un problema, que siguin persones crítiques i amb criteri, i que siguin persones felices.

Xerram de qualitat educativa, quan els mestres i les mestres dia rere dia ajustam la nostra intervenció a les necessitats individuals i de grup; quan dia rere dia ens esforçam per fer millor la nostra tasca i exigim el mateix als nostres alumnes.

Xerram de qualitat educativa, quan es poden flexibilitzar grups i fer feina en grups reduïts per poder arribar a tots i totes.

Xerram de qualitat educativa quan l'alumnat pot expressar-se lliurement, donar les seves opinions i ser respectat i escoltat.

Xerram de qualitat educativa, quan des del centre es fomenta la relació família- escola, creant ponts de comunicació i ajuda amb l'objectiu d'aconseguir un desenvolupament integral del fillet i la filleta.

Xerram de qualitat educativa, quan el protagonista de tota acció és l'alumnat i el seu desenvolupament global.

Xerram de qualitat educativa quan les propostes, canvis i noves maneres de fer, afavoreixen una educació integral.

Xerram de qualitat educativa quan tots els infants tenen cabuda en el centre, a les aules i en el sistema.

Xerram de qualitat educativa quan som capaços de fomentar la cooperació.

Des de l'escola s'ensenyen coneixements i continguts, però sobretot, des de l'escola es presenten eines per adquirir els coneixements necessaris per al bon desenvolupament de l'alumne/a. Així també, des de l'escola s'atenen les necessitats més bàsiques i fonamentals de l'alumnat i les seves famílies, donant suport, orientació i acompanyament per tal que els infants, a més de bons estudiants i col·lectors de coneixements, siguin persones capaces de raonar, pensar, dialogar, respectar, estimar...

Tot açò és per a nosaltres la qualitat educativa; qualitat que es veu mermada per les retallades i noves propostes de lleis que s'estan duent a terme des dels diferents governs.

Des de l'assemblea de Mestres del CEIP Pere Casasnovas, volem manifestar que les mesures que pren el Govern balear en matèria educativa, no afavoreixen la qualitat educativa. Amb les retallades als Equips d'Orientació, i equips de suport, amb les retallades i no contractació de professorat interí, amb l'augment de ràtios per aula, el govern no està afavorint una escola inclusiva; una escola on tots els infants hi tenguin cabuda. Estan afavorint que els centres siguin llocs on "aparcar" els infants.

Amb "l'Avantprojecte de la Llei Reguladora de la convivència escolar i de l'autoritat del professorat dels centres educatius de les Illes Balears" que promou el Govern balear i "l'avantprojecte de la LOMCE", es pretén desfer el sistema educatiu públic i de qualitat, afavorint clarament un tipus d'educació elitista, a la qual no tots els infants hi tenen accés.

Des de l'Assemblea pensam que tant el Govern balear com el Govern central, tenen el deure constitucional d'afavorir tot allò que sigui de tots i per a tots, d'afavorir i garantir una educació pública i de qualitat; perquè és responsabilitat del Govern que la seva població, sigui quin sigui el seu estat, sigui quina sigui la seva situació socioeconòmica, sigui quina sigui la seva procedència, ha de tenir la possibilitat de desenvolupar-se com a persona

És per això que públicament volem mostrar la nostra indignació davant les decisions que s'estan prenent, que són decisions preses des de la vessant política i no des de la pedagògica; i dir que com a mestres, defensarem la nostra tasca professional, que seguirem fent feina per educar i ajudar a fer del nostre alumnat ciutadans de bé.

Claustre de Mestres del CEIP Pere Casasnovas
Ciutadella

Por qué ha consensuado UPCM la ordenanza de horarios

Es verdad que desde que UPCM tiene presencia en el Ayuntamiento ha sido decisiva a la hora de decidir bastantes cosas y también es cierto que desde que UPCM tiene representación en Ciutadella se ha terminado con la práctica de pasar implacablemente el rodillo a la oposición por parte de los gobiernos de uno u oreo signo, porque desde UPCM siempre votamos lo que creemos que es mejor para Ciutadella venga de donde venga. Pero, aunque efectivamente tenemos un alto porcentaje de propuestas aprobadas, ni todas las mociones que presenta UPCM prosperan, ni UPCM inclina siempre la balanza en uno u otro sentido.

En realidad, para que UPCM tenga la capacidad de decantar las decisiones que toma el Ayuntamiento en Pleno hace falta –dada la composición del Consistorio en las dos últimas legislaturas- que el grupo municipal del PP y los grupos municipales del PSOE y el PSM mantengan posturas opuestas. Pero en cuanto a la Ordenanza de Horarios no ocurre así, porque mientras el PSOE mantiene una postura de exacerbada permisividad calcada de la de las patronales de los negocios de restauración, el PSM ha adoptado una postura tan respetable como inútil propia de partidos sin representación y ha sido incapaz de presentar una sola propuesta concreta en cuanto a horarios. La simple declaración de intenciones de ser más restrictivos sin concreción alguna, ni se somete, ni se puede someter a votación a la hora de definir la Ordenanza que se va a aplicar en Ciutadella.Ante esta disyuntiva UPCM solo tenía dos opciones, adoptar una postura testimonial, tan utópica como respetable, pero más propia de un partido extra municipal o procurar atenuar los efectos de la exagerada permisividad del PSOE para procurar tener una Ordenanza de Horarios más equilibrada partiendo del hecho de que, en caso contrario los dos votos que tiene UPCM en el Pleno no iban a servir para nada.

En sesión de la Junta Directiva de UPCM, después de un extenso debate se acordó mantener una postura pragmática en vez de una postura testimonial, porque en definitiva esta última sería al final la más perjudicial para los vecinos que padecen las molestias derivadas de los excesos de algunos locales cuyo horario regula la nueva Ordenanza, porque -dada la postura hiperpermisiva del PSOE- abandonar las negociaciones significaba -ante la premura para aprobar la Ordenanza manifestada por el PP- tener una Ordenanza menos respetuosa hacia los derechos de los vecinos.

El PSOE-Ciutadella mantiene una postura ultra liberal sobre el cierre de establecimientos que sobrepasa con creces la del PP, de hecho la actuación del PSOE ha consistido lisa y llanamente en proponer aumentos en los horarios de cierre de los establecimientos en todas y cada una de las zonas de Ciutadella que establece la nueva Ordenanza y en proponer -sin que prosperase- la introducción de un artículo que permitiese ampliar más o menos discrecionalmente los horarios en todas las zonas. Por lo que una vez descartado adoptar una postura como la del PSM, que no ha concretado siquiera qué horas de cierre considera más oportunas, UPCM ha preferido consensuar la Ordenanza con el PP, aún a costa de ceder en varios de nuestros planteamientos iniciales antes que asistir impasibles a la imposición de todas y cada una de las exigencias iniciales del PSOE que es lo que previsiblemente hubiera pasado en la otra hipótesis, afrontando que nuestra meditada actuación será más difícil de entender y menos propagandística de cara al vecindario que la del PSM, pero, en la práctica y en definitiva mejor para los vecinos afectados.

Por eso hemos consensuado:
1º Instrucción escrita de la concejal de policía ordenando hacer cumplir la nueva Ordenanza de Horarios.
2º Compromiso asumido públicamente por la concejal de gobernación de modificar la Ordenanza en aquellas zonas en que se produzcan reiteradas molestias, restringiendo en ellas los horarios cuanto sea necesario para garantizar el descanso de los vecinos.
3º Introducción de un artículo en la nueva Ordenanza para reducir los horarios de los establecimientos que molesten entre un año y dos años.
4º Eliminación de los llamados afters.
5º Reducción del horario de cierre de los bares en una hora y de los cafés conciertos en tres horas en la zona dónde hay más quejas: el casco urbano.

Unió des Poble de Ciutadella de Menorca (UPCM)