TW
0

"Avenida del santo José… Vía de circunvalación"

- Bon dia Memo. - Bon dia Estrella… Què dius?... No pot ser, què va Estrella…Tu trobes que desviaran tota sa circulació que suporta s'Explanada per un carrer de només sis metres d'amplada, amb unes voreres de només un metre?- què va… no ho faran.-Bon dia Guillermo; el telefon des de es diari per si té a bé concedir-me una entrevista per recollir sa seva opinió. -Sa meva opinió al respecte des carrer de Sant Josep, és que no pot haver-hi cap regidor amb dos dits de front capaç de prendre aquesta incongruent mesura.

- Hola Guiem. - Digues mamà. - T'han convidat a anar a s'Ajuntament ? Diuen que ens informaran sobre els canvis … - Creus que no seran considerats amb tots els veïns i més amb nosaltres amb 90 anys que tenim?- Sí, mamà, crec que sí . Però … ?

- Senyora batlessa, senyor Salvador. Bona nit. Mireu, jo no entraré en tecnicismes, jo apostaré pel vostre "corazoncito", que sé que el teniu … - Penseu que aquestes persones majors no podran... etc, etc, etc... - Considereu molt el que voleu fer, os demano que no ho feu, pels veïns, per vosaltres, per es propi partit… No ho feu, no vos poseu a tothom en contra, això que voleu fer es un disbarat .

- Uep Pito, Tolo, Dese. com ha anat es dia? - Es dia bé. - I ahir vespre, com va anar? Ens diuen que ahir vespre vas mostrar s'orella a s'Ajuntament .

- No comenceu a emprenyar; ahir vespre no vaig fer més que dir el que pensava per si servia de res .- I què…? Servirà d'alguna cosa? - Bono crec que s'ho pensaran; per cert Pito, na Mari ho passava prou malament avui matí, amb es cotxet i sa neta, entre camions cotxos i motos.

- Bon dia Guillermo. - Bon dia José. -Anem bé, eh José? Centenars de cotxes pes carrer, camions per damunt ses voreres, veïns, amb respecte per sortir de casa i els regidors… que s'ho pensen.

- Hola Mònica - Hola papà. Que vols? -Corregi'm aquest escrit, saps que jo en menorquí em falta molt. - Quan el vols? - No ve d'un dia. - I creus que servirà? - Crec en ses persones, com vos heu dit sempre.

P.D.
Surt de casa acabat aquest escrit i … - Camió de la brigada municipal embarrancat entre el contenidor de fems, una moto i la barana de protecció del carreró. Tot un " xiste ", " xiste " si no fos per la pena que fa .

Guillermo Cardona Mercadal
Maó

Valoració de la Junta Local de Fornells

Els membres del PSOE de la Junta Local de Fornells, volem explicar la nostra valoració dels set mesos en el camí d'aquesta Junta.

Des del nostre partit hem fet vàries propostes: fer un estudi per arranjar els carrers escoles i tramuntana, adequar la platja tradicional des Viver pel millor accés al bany, reubicació de l'antic parc infantil a la zona de la petanca i adequació del pàrquing de l'avinguda de Sa Punta Gran, totes quatre aprovades pel ple de la junta.No així va anar amb les altres propostes. El manteniment i vigilància de la zona portuària i estudi de zona blava al Passeig Marítim va ser votada en contra pel Partit Popular, també es varen oposar amb la segona, on demanàvem un metge substitut quant el titular falta, o està de vacances.

Hem votat a favor moltes propostes venguin de qui venguin, sempre que siguin positives per a Fornells i també hem canviat el nostre parer de vot, dialogant i debatent una moció però mai votant en contra.

Tampoc podem entendre que, des de la creació de la Junta el 2 de juliol fins al proper ple, dia 1 d'octubre aquesta va estar inactiva ja que el president no va convocar el ple en temps i forma. Els mesos d'estiu, quan més gent hi ha a Fornells i més problemes sorgeixen creiem que es quan mes feina s'ha de fer per Fornells. Aquest estiu serà igual? o serà una Junta només per l'hivern? El ritme de feina no pot esta marcat per la temporada estiuenca. Si volem ser un poble hem de fer feina tot l'any.

Creiem que a la Junta Local li faltà diàleg , consens i menys burocràcia administrativa. L'única finalitat d'aquesta Junta es fer feina per les necessitats de Fornells i dels seus veïns no emprar-la per fer oposició a l'Ajuntament des Mercadal, ja que açò no aporta cap benefici als nostres veïns i veïnes.

No entenem com hi ha partits que les seves prioritats són els temes urbanístics i els convenis front els temes de caire social. Les nostres prioritats com diu el reglament són ser un òrgan de consulta i gestió desconcentrada, que possibiliti la participació ciutadana en el govern i l'administració. La màxima prioritat són les persones.

Tenim ganes de fer feina constructiva, pel que recolzem i recolzarem totes les idees que surtin de la majoria del poble, estarem en contra d'interessos partidistes que no repercuteixin en el poble i no siguin en benefici de l'interès general i segur que entre tots o aconseguirem.

Xavi Piñol Sorolla
Maria del Carmen
de la Hoz Navarro

vocals de la JLF
Fornells

Keep calm and speak catalan

El principat de Catalunya es troba en un pas decisiu, en un moment històric llarg temps esperat per moltes generacions de catalans. És l'hora de consolidar la resistència, de plantar cara i de tirar endavant, tot seguint els anhels del poble (ací no podem deixar de recordar el gran català que va ésser Lluís Maria Xirinacs). L'embranzida és tan forta i artera que molt difícilment l'Estat espanyol, la decadent i corrupta potència colonitzadora, podrà evitar el que ja sembla segur i inevitable: la independència de la Catalunya central, de l'actual "comunitat autònoma espanyola de Catalunya".

L'esgotament de l'etapa autonòmica, quelcom perfectament previsible si considerem la condició plurinacional de l'Estat i la voluntat inequívoca del poble de Catalunya d'assolir l'estatus de nació independent, és tan palpable i evident que s'han precipitat granment els esdeveniments.El repte català és decisiu i ineluctable: l'espoli fiscal, la crisi econòmica, els renovats atacs del govern espanyol a la llengua i cultura catalanes, així com els intents d'ofegament econòmic orquestrats des de Madrid, afegit a la necessitat de la Generalitat de mantenir la cohesió social i nacional del país, estan obligant, d'una manera peremptòria, a la formació i consolidació d'un Estat català que, amb perfecta connexió amb el passat històric, respongui a les necessitats reals dels seus ciutadans.Res no serà fàcil, òbviament, tothom sap quina és el posicionament polític i ideològic de l'Estat espanyol, entossudit tostemps a no voler acceptar de cap manera l'exercici democràtic del dret a l'autodeterminació de la nació catalana, enemiga secular, com bé sabem, de l'hegemònica Castella, el nucli constituent de l'Espanya monolítica i uniformitzadora. Tanmateix, iniciat el camí cap a la sobirania plena, i un cop assolida aquesta, no hi haurà marxa enrere. Tot i les moltes dificultats que el procés en si comporta, és molt probable que el Principat de Catalunya se'n surti, perquè quan una majoria suficient d'un poble comença a caminar cap a la llibertat ja no el poden aturar. Recordem, igualment, que en cap cas una nació que s'ha independitzat ha sol·licitat tornar al si de l'estat del qual s'ha emancipat. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ho ha dit amb uns mots precisos: "La voluntat de construir el propi país i de fer-ho carregats d'il·lusió és una força que res no pot aturar. Som molts els qui ho volem, el futur és nostre". És per això que, com diu l'eslògan que s'ha fet popular, "keep calm, and speak catalan", és a dir, mantinguem la calma i parlem català. Queda dit.

Andreu Salom i Mir
Pollença (Mallorca)

Al alcalde de
Es Mercadal

Desde este periódico quiero dar las gracias al Sr. Alcalde de Mercadal y a su equipo de gobierno, por haber hecho posible la creación de la JLF. A la que con mucho orgullo pertenezco como vocal de UME. Agradecerle la reunión mantenida con los técnicos y el hecho de que espere propuestas de la JLF.Ahora bien como miembro activo de dicha junta y con el mayor respeto hacia el Sr Alcalde, tengo que manifestar mi desacuerdo con la oficina facilitada en el Local Social de Fornells para las reuniones y demás quehaceres de la JLF. Ya que el espacio de que disponemos es muy reducido, unos 8 o 9 metros cuadrados, sin más mobiliario que una mesa y dos sillas, por lo que en la última reunión tuvimos que pedir prestadas unas sillas a un vecino. No pedimos una oficina en exclusiva pero si con el mínimo de servicios necesarios. Lo que no comprendo es que si desde el mes de julio del 2012 la Sra. Constanza se despedía como alcaldesa de Fornells, tiene ella aún su despacho.Para mí es difícil comprender que a un ente como la JLF, creado por el equipo de gobierno de Es Mercadal, no se le invite a participar o a tener en cuenta su opinión para cambiar la junta de Caixers de Fornells para el próximo bienio, facilitando así la renovación de la Sra. Navarro como caixera batlesa, hecho que no me preocupa. Como he dicho antes, en el programa de fiestas se despedía como alcaldesa de Fornells, y no entiendo que desde julio del 2012 hasta hoy no hayan tenido tiempo de cambiar la junta de protocolos, para así poder tener la JLF un papel más participativo en dicho acto.

En cuanto a la valoración de la JLF hecha por los dos miembros del PSOE, como vocales de dicha junta, tengo que manifestar que discrepo de su valoración, pues han apoyado muy pocas de las propuestas presentadas, ya que se han abstenido o han votado en contra y algunas de las propuesta presentadas por ellos ya las había comentado el Sr. Alcalde, que les tiene bien informados, cosa que me parece muy lógica y normal ya que pertenecen al mismo partido político; pero los que carecemos de esta ventaja necesitamos toda la información posible para así dar un buen servicio al pueblo de Fornells, que es para lo que fue creada esta JLF. Y así espero y deseo que ocurra.

Juan Aº. Coll i Orfila
Vocal de la JLF por UME
Fornells