TW
0

Adhesió a l'Enllaçats per la llengua

L'entesa de l'Esquerra de Ferreries s'adhereix al manifest i recolza els actes que se celebraran el proper dissabte dia9 de marça Es Mercadal amb motiu de l'Enllaçats per la llengua. Les darreres decisions preses pel govern Balear del PP i l'avantprojecte de la nova llei d'educació (LOMQUE) del govern central en temes de llengua no poden ser preses en consideració quan aquestes van clarament en la direcció de retrocedir en la normalitat d'ús i de respecte d'una llengua que hem parlat i viscut durant moltes generacions. Defensant la catalanitat de la nostra llengua asseguram la pervivència del nostre particular parlar menorquí, units a altres territoris de parla catalana ens sentim més forts i més presents al món.

Entesa de l'EsquerraFerreries

Xiringuito a Cala Mitjana, el per què d'una abstenció

Fa uns 3 mesos, més o manco, l'ajuntament de Ferreries va rebre de la Direcció General de Costes la proposta d'explotar un concessió de xiringuito de 20 metres quadrats a la platja de Cala Mitjana. Aquesta proposta possibilita a l'ajuntament fer una licitació pública d'explotació d'aquest xiringuito per així adquirir recursos econòmics per serveis de neteja i de socorrisme a la platja de Cala Mitjana. Si l'ajuntament rebutjava aquesta proposta Costes obriria la licitació a particulars o empreses privades. Gairebé a toc de campana l'actual govern de l'ajuntament de Ferreries informa als partits de l'oposició aquesta proposta de Costes. Davant de tot això l'Entesa manifesta i creu que:

1-Aquesta no és la manera correcta de procedir per part de l'ajuntament de Ferreries davant una decisió tan important com aquesta. No hauria d'haver esperat tant a comunicar-ho als altres partits polítics de l'oposició.

2-Rebutjam clarament que en una platja tan emblemàtica per Ferreries com és la de Cala Mitjana s'hi pugui posar un xiringuito.

3-Davant aquesta disjuntiva forçada entre dues decisions negatives com són les de demanar la concessió l'Ajuntament o que ho exploti un particular sense cap control de part nostra, i també perquè l'Entesa no en vol cap de xiringuito a Cala Mitjana, el més intel·ligent i responsable és demanar la concessió per d'aquesta manera tenir la llibertat de fer o no la convocatòria pública per a la concessió. És clar que hauríem de pagar un cànon per aquest dret però no estaríem obligats a fer la convocatòria.

4-Volem deixar clar que el punt de l'ordre del dia no era si volíem un xiringuito o no. L'Entesa ho té clar. Era si s'escollia demanar la concessió publica d'aquest possible servei o deixar que ho explotessin directament Costes a través d'un particular sense tenir la capacitat de controlar el servei ni de poder tenir l'Ajuntament possibles beneficis per fer front a les despeses del servei de neteja i de salvament.
Per tot això ens vam abstenir en el darrer ple celebrat el dijous 28 de febrer de 2013.

Entesa de l'Esquerra
Ferreries

"Els servidors públics que ens utilitzen"

Quan a uns ens obliguen a estrènyer-nos el cinturó i altres gaudeixen de privilegis salarials i assistencials que no es justifiquen ni en l'eficàcia ni en l'assumpció de responsabilitats és quan comencem a demanar-nos per què. Però quan resulta que aquells que gaudeixen d'uns privilegis injustificats són els membres de la Policia Local que -no ho oblidem- tenen l'obligació de servir els ciutadans, que són els qui paguen els seus salaris, aquelles diferències es converteixen en intolerables. Si a tot això li afegim que aquells mateixos servidors públics, que pagam entre tots, no s'avenen a equilibrar la seva condició amb la de la resta de ciutadans, ans posen en pràctica una estudiada estratègia consistent en sancionar massivament els ciutadans per fets que mai abans ho havien estat (vaga a la japonesa) amb l'exclusiva finalitat de pressionar el poder municipal, aquelles reivindicacions es tornen absolutament injustes i la forma de dur-les a terme, vergonyosa i impròpia del Cos al que pertanyen. Sigui quin hagi estat el color polític del consistori, mai s'ha posat aturai a les exigències d'aquest col·lectiu.L'abusiva actuació dels membres de la Policia no es lícita, perquè tan il·lícita es l'aplicació arbitrària de la llei com la seva inaplicació.Els membres de la Policia Local de Ciutadella estan utilitzant els ciutadans com a instrument de pressió dins d'una negociació de caire laboral. Els mateixos ciutadans que han estat pagant el seu status privilegiat són ara les víctimes innocents de les seves estratosfèriques i insolidàries exigències laborals.
Ja s'ho trobaran.

Magdalena Pons Coll
Ciutadella

Historia de una "anelleta"

Esta feta de dues "ninetes de la mar" , una del fons de Fornells i l'altre trobada a les platges de Cavalleria, m'acompanyava a les festes, sempre me les posava per anar als jaleos, fins i tot crec que me donava sort! I nopassavadesapercebuda, la vaig perdre diumenge, entre Ocimax i la sala d'exposicions de la Caixa, al carrer Nou... No té valoreconòmic,però si sentimental... Emsapmolt de greuhaver-laperduda, siqualque personal'ha trobada i no sap de qui és i la vol tornar liestarémoltagraïda.Moltesgràcies.

Pilar Pons Mercadal