TW
0

Una nova
empenta

L'Associació Cultural i Recreativa des Migjorn Gran s'ha reactivat aquest mes de març. A principis del mes de febrer es celebrà l'Assemblea General de Socis anual de l'Associació, en la que es decidí renovar la junta, pel que la composició actual d'aquesta és: presidenta Àngela Triay, vicepresident Toni Joan Gonyalons, secretària Judith Morillas, tresorer Tolo Bosch, vocals Elena Florit, Roman Pons, Raquel Al·lès i Raquel Gonzàlez.

Tot i que no s'han realitzat activitats durant els primers mesos de l'any, els membres de l'associació han estat treballant per a preparar noves propostes de cara a la primavera-estiu 2013. Les dues primeres activitats s'han pogut disfrutar durant aquest últim cap de setmana amb una bona resposta pel que fa al número d'assistents i la participació d'aquests.La primera activitat es realitzà el passat dijous, 21 de març a la Biblioteca, on s'organitzà la primera trobada del Club de Lectors de l'ACR. Aquesta trobada serví per donar a conèixer el funcionament d'aquest i perquè els participants comencessin a intercanviar lectures, llibres, escriptors i gustos. La pròxima trobada es realitzarà d'aquí a cinc setmanes, moment en el qual els participants podran aportar les lectures que hagin realitzat durant aquest mes i fer-ne una opinió crítica.

Per altra banda, el passat diumenge 24 de març es reuniren més de 35 persones per realitzar una visita al municipi des Mercadal. La passejada familiar comptà amb dues parts: en primer lloc es realitzà la Ruta Vermella a la zona de la Penya de s'Índio, dins la finca pública de s'Aranjí. Després es desplaçaren fins al nucli urbà des Mercadal per visitar les dues exposicions permanents que hi ha al recinte firal: la des Racó de sa ràdio antiga, que va tenir molt d'èxit entre els assistents, i la de bicicletes d'època. També es va visitar l'Aljub, el Molí d'en Biel, antic molí fariner, i la Ferreria d'en Carretero.

L'Associació Cultural i Recreativa des Migjorn vol agrair l'Ajuntament des Mercadal la possibilitat de poder visitar aquests espais i, molt especialment, a n'Anna per la seva amabilitat.Associació Culturali Recreativa
Es Migjorn Gran

No a la contaminació de les nostres aigües

Som els alumnes de l'IES Cap de Llevant, i estem en contra de que s'aboqui fang contaminat a la costa de Menorca. Qui guanya cometent aquest acte? ¡Ningú! Hi ha molts motius pels que aquest projecte s'hauria d'aturar:

-En primer lloc, si contaminen les aigües, també es contaminen les mils espècies marines que viuen pacíficament en aquest lloc, ja que estaria plena de substàncies perjudicials per a la salut, com el plom i el mercuri.

- Què dirien els turistes si s'assabentessin d'aquest fet? El nivell de turisme a Menorca disminuiria bastant.

-En tercer lloc, si els peixos s'enverinen amb aquestes substàncies químiques, quan ens els mengem nosaltres també ens enverinarem.

A més, hi ha altres possibles solucions, com traslladar el fang a la Península per a ser descontaminat.

Si estàs d'acord amb aturar aquest abocament, ajuda l'Illa, i signa virtualment a:
http://www.change.org/es/peticiones/autoridad-portuaria-de-mah%C3%B3n-no-viertan-mercurio-frente-a-las-costas-de-menorca.

Clara Puig, Paula Pons,
Lucía Esteve i Amy Vergel

alumnes de 1er ESO E, Cap de Llevant
Maó