TW
0

Manca de suport

El dia 9 de març, sota el lema "Alaior per l'Educació", i a iniciativa de totes les APIMAS d'Alaior, es va consensuar, redactar i llegir en públic, un manifest que rebutja les reformes educatives proposades tant pel Govern balear, com per l'espanyol. Durant l'acte de dia 9 de març, es van recollir a Alaior més de 450 signatures de pares i mares donant suport al manifest.

Per tal de donar-li més legitimitat i representativitat, el document va ser presentat dia 17 de juny al Consell Escolar Municipal, format per tota la comunitat educativa del municipi, on va ser aprovat sense cap vot en contra, per tal que fos remès a l'Ajuntament amb totes les signatures recollides pel seu debat i aprovació.

Dimecres dia 31, el manifest era discutit al plenari.

El document demanava a l'Ajuntament, com a primera instància de la nostra representació política al municipi, que faci seu el manifest de tots els pares i mares d'Alaior, i rebutgi les reformes proposades per les dues administracions, demanat a aquestes administracions, la retirada dels decrets i projectes de reforma educativa.
Malgrat que el manifest va ser redactat de forma acurada per tal que englobés totes les sensibilitats polítiques del municipi i d'aquesta manera pogués ser recolzat per les diferents associacions de pares i mares d'Alaior, una vegada va ser al plenari, no va ser aprovat pel vot en contra del PP, malgrat el suport de la resta de formacions.

No podem entendre que davant la demanda de tots els pares i mares del poble, el PP d'Alaior no ens hagi recolzat en defensa de l'educació dels nostres fills, i ens hagi girat l'esquena amb l'excusa de que, encara que podrien assolir la majoria de reivindicacions, hi havia algun punt en el que no estaven d'acord.

Noltros, no demanàvem el seu vis i plau. Demanàvem que com a representants nostres que son, ens recolzessin. Però sembla que l'obediència partidista a Palma ho ha impedit. Ens sap greu que no hagin tingut la valentia que sí han tingut altres grups municipals del PP a Balears, recolzant el que els seus ciutadans els demanaven.
Gràcies per a res.

AMPA IES J.M. Guàrdia
Alaior

Educació no entén com funciona la democràcia

Imaginau el Consell insular o el Govern balear cessàs el batle des Migjorn o des Mercadal perquè aquell consistori decideix gestionar la recollida de fems segons les conveniències dels seus pobles? No per negar-se a recollir-los sinó per fer-ho d'acord amb la forma local que els és permès fer-ho. Seria gaire democràtic? És clar que no. Perquè els batles des Migjorn o des Mercadal són l'expressió de la voluntat popular en aquella circumscripció electoral.O imaginau que el Govern de Rajoy amb qualsevol pretext s'atrevís a cessar el president Mas? Açò seria emprar els electors d'un lloc per sotmetre la voluntat democràtica d'uns altres.

Idò bé, açò és el que la Conselleria d'Educació fa quan cessa els directors dels nostres instituts per complir amb allò que els consells escolars de cada centre (el parlament de cada centre, màxim òrgan democràtic per llei de cada escola) han decidit aprovar.
On és el respecte del PP per les altres eleccions dels ciutadans? Només compten les eleccions que els interessen? Açò té precedents i un nom en la història.

La llei manà als consells escolars que siguin expressió de la voluntat democràtica de cada comunitat escolar, que vetlin per la implantació a cada escola d'allò que és la normativa educativa, en bé del principi d'autonomia de centre. La llei (massa cops esquilada amb l'omissió de quasi tots) ordena encara que l'elecció dels directors es faci d'acord amb un procés que recull la voluntat democràtica dels components de cada comunitat educativa, pel mateix principi.

Si açò no bastàs, durant el curs passat els ciutadans de Menorca van manifestar la seva voluntat respecte de l'idioma d'escolarització molt més en favor del català d'allò que la Conselleria esperava i volia. Enguany els vots dels pares i mares respecte del TIL van donar el suport a allò que defensen els consells escolars i els directors.

Quin és el sentit de la democràcia que tenen aquests senyors del PP? Neguen així un dels principis bàsics de la racionalitat democràtica: la voluntat popular no s'expressa una vegada i prou, sinó moltes i contínuament segons cada àmbit. No votam cada quatre anys perquè se'ns mani autoritàriament i prou. La democràcia és participar quantes vegades millor i manifestar l'opinió dels afectats en tot allò que sigui possible. Per què?

Precisament per garantir que els temes es decideixen amb llibertat (per l'evolució), autonomia (per l'entorn) i oportunitat (pel moment).

Així com gestiona la democràcia aquest PP de la Conselleria acabaria amb el repartiment del poder i amb la llibertat de la ciutadania amb quatre dies. Seria com tornar als temps en què els batles eren designats pels governadors perquè no els fessin nosa.

Aquest error és tan bèstia, és tan bàsic, que qui el comet no pot restar al capdavant d'una institució democràtica.

Un vertader espectacle el que ens està oferint la gestió de la Conselleria d'Educació. Després d'un curs de mal estudiant, d'arribar tard i malament a totes les proves, ara va i el mes d'agost, a un mes d'enfrontar el setembre, decideix, carregada de ràbia, tirar els llibres per la finestra.

Els cessaments dels nostres directors són d'una injustícia i d'un autoritarisme escandalosos, si els deixam passar, si els consentim sense més, no mereixerem dir-nos ciutadans d'una democràcia.

Anselm Barber Luz
Maca Ramos Pons

Alaior