TW
0

'Bla bla bla'. Això es el que senten els qui no escolten

Això és el que senten els nostres governants quan els demanem, una i altra vegada, que no retallin els drets humans amb l'excusa de la crisi. Això és el que senten quan els recordem que han de protegir el dret a la salut, el dret a l'habitatge i el dret a manifestar-nos pacíficament.

La crisi econòmica no pot convertir-se en una crisi de drets humans.Les obligacions dels Estats ni s'extingeixen ni s'atenuen en temps de crisi.

Les Naciones Unides han exigit a l'Estat espanyol que revisi les reformes adoptades. Que les mesures d'austeritat garanteixin la protecció dels drets humans.

Les persones han de ser el primer.

Malgrat això, les retallades segueixen accentuant les violacions de drets humans.

La reforma sanitària ha deixat sense atenció gratuïta 873.000 persones. Persones amb malalties cròniques, com el càncer o la diabetis, no tenen accés a asistència sanitària.

L'habitatge adequat segueix sent negat a moltes persones. Centenars de milers han d'afrontar execucions hipotecàries. Ningú que no disposi pels seus propis mitjans d'un habitatge alternatiu ha de quedar-se al carrer.

No és admissible que les forces de seguretat facin un ús excessiu de la força quan la gent es manifesta pacíficament. Ni que aquests abusos quedin amagats per la impunitat.

Les crisis tendeixen a agreujar les desigualtats de gènere. No obstant això, el Govern espanyol no ha avaluat l'impacte de les mesures adoptades sobre els drets de les dones.

El govern ha de garantir l'accés i gaudi del dret a la salut sense discriminació.

El Govern ha de garantir que els desallotjaments es duen a terme només com a últim recurs i amb ple respecte a les garanties exigides pel drets internacional i adoptar i aplicar legislació que prohibeixi els desallotjaments forçosos

El govern ha de posar fi a l'estigmatització de moviments socials que defensen drets i ha de garantir que les respostes de les forces de seguretat a les protestes respecten els drets humans.

En un context de crisi econòmica, més que mai, l'Estat ha de protegir les persones.

I fins que no ens escoltin, ens sentiran!.

Amnistia Internacional Menorca