TW
0

Ciutadella congelada

Fa unes setmanes, a l'anterior carta que MAC va publicar, exposàvem com l'associació havia plantejat a l'Ajuntament de Ciutadella l'organització d'un espai d'oci infantil per a aquest Nadal. La resposta de l'Ajuntament, lluny de buscar facilitats o alternatives a la proposta inicial, va ser desmotivadora; no hi havia espais, les assegurances necessàries eren molt costoses, no hi havia porters funcionaris lliures per guardar el centre que s'escollís i, evidentment, del tema econòmic ni en vam parlar...

Dies més tard, des de MAC ens demanam…

No hi ha lloc ni recursos per muntar un espai de joc pels nens en aquestes dates però sí que es pot ocupar una plaça principal amb una carpa i una pista de gel d'una empresa privada?

És curiós que durant la nostra proposta se'ns posés com a exemple la col·laboració ciutadana que hi va haver en l'organització de les carrosses de carnaval l'any passat per vetllar entre tots per un cost mínim per l'Ajuntament, el qual havia decidit anteriorment suspendre l'acte anual, i ara ens trobem amb aquest panorama… És un exemple més de com es treuen els morts de l'esquena, mentre els puguin encomanar a un altre. Prefereixen regalar espais o suspendre actes abans que buscar alternatives col·lectives amb els ciutadans.

Ens sorprèn molt també que ni se'ns comentés el projecte de la pista de gel, i es parlés, fins i tot, de la llàstima que produïa que els nens aquest nadal un any més no tinguessin activitats. Pensem també que si se'ns hagués comentat que hi hauria aquesta pista de gel s'haurien pogut desenvolupar activitats entorn a aquest espai col·laborant entre tots amb la finalitat de l'entreteniment dels nens.

Ens encanta veure com Ciutadella vesteix els seus carres de festa amb decoracions manuals, reciclatge i de costos reduïts; però per altra banda, ens sorprèn com en un entorn marcat per les retallades s'hagi donat pas al muntatge d'aquesta pista de gel. Creiem que l'argument de «cap cost econòmic» pel que suposa cedir un espai públic a una empresa privada és insostenible, ja que no aposta per la col·laboració ciutadana, es privatitza un espai emblemàtic en ple nucli antic i, per últim, una pista de gel a un poble del mediterrani és absolutament antiecològica per raons evidents.

Amb tot això des de MAC volem aprofitar per donar les bones festes a tothom i recordar que en aquestes dates els petits comerços també es vesteixen de color.

MAC
(Moviment Actiu Ciutadellenc)

Ciutadella