TW
0

Dialoguem

Després de les vacances de Nadal tornam a l'escola. Però, quina llàstima! Altre cop començam amb una vaga degut al despropòsit de la Conselleria d'Educació.

A mi, com a mestra i com a mare m'agradaria que el nou any acabat d'encetar pogués ser l'any de l'enteniment.

Com hem dit ja moltes vegades, ja sigui en publicacions, manifestacions, concentracions, etc. I també com diu la cançó perseguim un pacte, volem un pacte de consens. No ens cansarem de repetir-ho perquè ho creiem fermament.

Ens importa molt l'educació dels nostres infants, volem que els tenguin en compte alhora de fer noves lleis o decrets. Ja sabem que vivim en una societat molt competitiva, on moltes vegades es prioritza el produir, el consumir, el rendir, el lucre privat en comptes de prioritzar a les persones en totes les seves dimensions. Seria desitjable prioritzar l'ètica, la solidaritat, la convivència col·lectiva en pau i oferint igualtat d'oportunitats.

Per açò, des de l'escola, volem donar importància als infants i motivar-los oferint-los uns aprenentatges que respectin els seus interessos, les seves inquietuds, els seus ritmes, que es sentin estimats per tal de poder assolir un desenvolupament de qualitat. Que els nostres alumnes s'interroguin sobre el què passa al nostre voltant, que pensin, que nosaltres poguem posar al seu abast el màxim de recursos i noves tecnologies i que també tinguem espais per reflexionar sobre la nostra tasca, per planificar, per millorar la nostra feina, etc.

Sabem que l'educació hauria de millorar, però demano per aquest any nou, que s'intenti un consens entre les forces polítiques, socials, econòmiques i sobretot escoltant als mestres que treballen dia a dia amb els infants, els mestres són els especialistes en la seva feina.

Com ja he demanat altres vegades reflexionem, també demano a la Conselleria que posin seny en les seves actuacions i sobretot que escolti totes ses parts. dialoguem.

Joana Piris Llufriu
Ciutadella