TW

L'IES Cap de Llevant ha celebrat des de fa més de quinze anys la Diada de Sant Antoni per commemorar la incorporació de Menorca a la corona catalano- aragonesa i, per tant, a la cultura i llengua catalanes.

El dia lectiu anterior o posterior al 17 de gener, al nostre Centre tradicionalment s'han realitzat un conjunt d'activitats lúdiques i esportives relacionades amb la història i la cultura de Menorca. Açò permet que els nostres alumnes, gaudeixin d'un dia diferent i coneguin de més a prop alguns aspectes de les tradicions menorquines.
Ha estat un goig veure com gairebé vuit-cents alumnes han xalat i han après en els diferents tallers al llarg d'aquests anys. Els professors amb la col·laboració d'alumnes, exalumnes, familiars i diferents entitats hem preparat durant aquests anys activitats de glossat, tir amb fona, jocs tradicionals menorquins, premis literaris, gimcanes històriques pel centre de Maó, auques sobre la conquesta de Menorca, tallers de cuina i rebosteria tradicional menorquina, rutes literàries del segle XVIII per Maó i de Ruiz i Pablo pel poble des Castell, punts de llibre en diferents llengües, etc.

Enguany, la situació és diferent. Les contínues retallades estan deixant sota mínims els recursos personals i educatius als centres. Es decreten lleis educatives que provoquen inseguretat jurídica i moltes dificultats organitzatives i pedagògiques que s'apliquen sense tenir en compte els experts en la matèria. És la pròpia Administració educativa qui està desprestigiant la nostra feina com professionals de l'educació i, a tot açò, enguany hi hem d'afegir que el centre està sense director des del mes d'agost per motius injustos i arbitraris.

I aquestes són les raons per les quals aquest any el professorat del Centre majoritàriament ha decidit no celebrar la Diada. Tot i així, aquesta setmana a classe, de manera científica i rigorosa, no oblidarem quins són els nostres orígens.