TW

Abans, mentre o després?

Som un grup de pares i mares d'una classe d'infantil que en aquests dos darrers mesos hem estat vivint una situació especial, i trobam necessari, a dia d'avui, fer-ho públic i extensible, ja que segurament açò també pot succeir a moltes més famílies de les escoles públiques.

Davant la situació que estem vivint, ens adonam que és egoista no actuar fins que no ens ha afectat directament, i  hem arribat a un punt que desitjam que no s'hi trobi més gent.

El mes de desembre vam tenir la mala sort que la tutora dels nostres fills va dur una baixa de llarga durada, i aquí comença el nostre periple.

El protocol estableix que fins els primers 15 dies de baixa de llarga durada no es pot incorporar ningú. Així, ens vam trobar amb la situació d'estar sense tutora substituta i aquestes hores les van haver de cobrir mestres que fan altres funcions a l'escola, amb tot el que suposa per un centre petit com el nostre (no tenir PT -Pedagoga terapèutica-, no tenir cobertes les hores de direcció establertes en horari lectiu ni els desdoblaments necessaris a cada aula). L'únic motiu que trobam que expliqui aquesta situació tan lamentable és el purament econòmic, i no  esteim d'acord que açò prevalgui per davant d'altres motius. Al mateix temps, aquest motiu també afecta sempre, i molt, a l'àmbit pedagògic. És com si haguéssim d'acceptar que les coses són així i prou.

En el moment que torna la normalitat, amb la incorporació d'una substituta, tenim la mala sort que aquesta nova persona, al cap d'una setmana, també du la baixa, en aquest cas en terminis de setmana en setmana. Açò què ens suposa? Idò, tornar a la situació de la inestabilitat i no tenir tutora per als nostres fills i filles.

El protocol d'aquestes baixes no es cobreixen fins que han passat 30 dies, una barbaritat quan parlam d'educació i de qualitat!! No ho trobau?

Cada centre fa el que pot amb els recursos humans que té, però si no té el suport de Conselleria poden passar diverses situacions: els infants es poden passar un mes amb una professora diferent cada dia o cada hora, sense desdoblaments, sense mestres de suport per als alumnes amb Necessitats Educatives Especials i un llarg etcètera!!

Amb aquest escrit, a part de compartir el nostre malestar, el que realment desitjam és que no ho hagi de viure ningú més, que aquests protocols que estableix la Conselleria d'Educació no s'assumeixin com la normalitat que ens ha tocat viure i que davant de tot es tenguin més en compte les particularitats de cada cas, que no la rigidesa d'unes normes que no s'entenen i que dificulten el procés pedagògic.

Finalment, volem donar les gràcies a la direcció del centre per totes les gestions que ha realitzat perquè aquesta situació no s'allargués molt més en el temps, i l'atenció donada a totes les famílies davant la incertesa que ha creat tot aquest procés.