TW

Sr. Antoni Camps, podria dir que li escric aquesta carta de nou, ja que el juny de l'any passat ja vaig haver de recordar-li que les juntes de les APIMA són escollides pels pares i mares de cada centre i, per tant, els empara la mateixa legitimitat democràtica i representativitat que a vostès, els polítics. L'única diferència és que vostè cobra per fer la seva feina, i noltros la fem manllevant temps lliure de les nostres famílies. Llavors li demanava respecte, però sembla que vostè segueix no sabent el que açò és.

Cadascun dels membres de la junta de FAPMA tindrà la seva afinitat política. Supòs. Jo no sé a qui voten, ni m'importa el més mínim. L'únic que ens uneix són les ganes de fer feina per millorar l'educació dels nostres fills i filles. Això, i únicament això, és el que ens motiva.

Vostè menteix quan diu que som d'aquí o d'allà. Menteix, quan afirma que som «tentacles» d'algú altre. Ens considera tan febles com per deixar-nos manipular per ningú? Miri, no ens falti al respecte, noltros no li hem faltat mai a vostè. Què vol dir que som «catalanistes»? Que volem que els nostres fills estudiïn en la nostra llengua, que no és cap altre que el català? Si és això el que pensa vostè, permetim que li digui que és molt trist que una persona que no és capaç de diferenciar l'àmbit territorial del lingüístic ostenti un càrrec com el seu.

Independent de les valoracions que fa de noltros, ens diu que no hem de judicialitzar el conflicte educatiu, i que sols ho fem per fer partidisme de no sé quin partit...

Miri... Imagini que un ajuntament, o millor dit, l'equip de govern d'un ajuntament, decidís eliminar un pas de vianants de davant d'una escola. Ho fan perquè el trànsit s'arriba a col·lapsar. I és un desastre per la circulació del poble. No seria més que un peculiar ordre de prioritats, però tenen el poder per fer-ho. I ho fan. Tenen en contra tots els informes tècnics dels responsables de les àrees de seguretat viària, de l'escola, dels pares, etc. Però tiren endavant.

Conseqüència: un nen mor atropellat.
Vostè qui creu que és el responsable de la mort? El conductor? O els polítics que han pres les decisions en contra dels informes tècnics i de tota lògica?

Idò, això és el que hem fet des de FAPMA. Uns responsables del Govern de les Illes Balears, seguint el seu peculiar ordre de prioritats van optar per tirar endavant amb unes mesures que han perjudicat irreversiblement els nostres fills (augment, respecte a l'any passat, del 30% de fracàs en les matèries afectades pel TIL el primer trimestre ). Noltros com a representants legítims dels pares i mares d'alumnes de Menorca, vàrem prendre la decisió de denunciar els i-responsables que han causat el mal als nostres fills. I aquesta decisió va ser ratificada per unanimitat a l'última Assemblea General de la Federació, que per si no ho recorda, representa 47 APIMAs de l'illa.

Algú ha optat per fer experiments amb els nostres fills sense importar-li les conseqüències irreversibles que patiran, només per imposar les seves conviccions ideològiques, i que, per altra banda, ni la majoria del seu partit comparteix. I vostè ara ens demana que en lloc de denunciar-ho, «col·laborem». No deu voler dir que siguem submisos, i estiguem calladets?

Què li hem de dir als pares de l'al·lot que haurà de repetir curs per culpa de no aprovar aquestes assignatures? Noltros hem de respondre davant d'ells, no davant cap partit polític.

Senyor Camps, informi's abans de fer judicis de valor, no menteixi, faci la feina per què cobra dels nostres impostos, que noltros farem la nostra, sense cobrar, i sense que ningú ens manipuli.

Menorca necessita un pacte per l'educació basat en el consens i el diàleg, que sigui capaç de sobreviure als canvis polítics, i que ens protegeixi dels il·luminats de torn que confonen educar amb adoctrinar.