TW

Incapaç d'argumentar les pròpies decisions que l'han portat a tancar un mal acord per Menorca en matèria de finançament dels Consells Insulars, el president Tadeo ha decidit, una vegada més i per via interposada, recorre a l'atac personal sense mesura amb l'únic objectiu de desviar l'atenció del debat polític.

I ho fa en el mateix moment en el que des del Grup Socialista hem presentat un paquet d'esmenes que té per finalitat millorar els recursos econòmics que cada any arribaran al Consell de Menorca a partir d'aquest 2014.

Alguna cosa ha fet malament el Partit Popular, quan, aprofitant el context de crisis econòmica, ha optat per rompre els acords vigents entre forces polítiques i reduir de forma unilateral les aportacions als Consells Insulars.

Encara no hem sentit al president Tadeo explicar per quin motiu, amb la Llei de finançament que s'està tramitant, Menorca rebrà 5 milions d'€ menys cada any.

Encara no hem sentit al president Tadeo explicar per quin motiu el Govern pretén recentralitzar la gestió de dependència. I per quin motiu la nova Llei ho permetrà.

Encara no hem sentit al president Tadeo explicar per quin motiu han renunciat a disposar dels recursos necessaris per gestionar correctament les competències de transports per carretera i han optat per reduir línies, freqüències, i serveis.

I el que encara és més greu. Encara no hem sentit al president Tadeo explicar per quin motiu ha acceptat davant la resta de illes, un repartiment de recursos on el criteri de població esdevé el factor determinant. Un criteri de repartiment que beneficia a les illes de Mallorca i Eivissa i perjudica especialment a Menorca.

Amb aquesta nova Llei de finançament en tràmit parlamentari, Menorca perd pes específic en el conjunt de les Illes Balears i el Partit Popular de Menorca torna a claudicar novament davant el president Bauzá.

És per açò, per la falta de respostes davant una llei que el Partit Popular impulsa i que ens perjudica, que el president Tadeo ha tornat a recorre a les mentides de l'herència rebuda. Sempre amb la intenció de tapar un debat que deixa en evidència la poca capacitat de reivindicació de l'actual president del Consell Insular.

Però ara hi ha una alternativa damunt la taula. La proposta del Grup Socialista garanteix 9 milions d'€ més cada any per Menorca. Suposa millorar els recursos per transport públic, agricultura i joventut en 5 milions d'€. Assegura el pagament del deute del Govern amb els Consells Insulars i els hi conserva la gestió en matèria de dependència.

Una proposta que serà tramitada, debatuda i votada en el Parlament de les Illes Balears.

Una proposta sobre la que hauran de posicionar-se tots els diputats menorquins.

I que farà el president Tadeo quan arribi aquest moment. Votarà a favor dels interessos de Menorca dient sí a 9 milions d'€ cada any més per el Consell Insular o votarà en contra i tornarà a claudicar davant el president Bauzá?

De moment la decisió d'amagar-se darrera Antoni Camps i consentir-l'hi les desbarrades, amb atacs personals inclosos, no ens permet esser massa optimistes.