TW

Al Diari Menorca de dia 19 surt el Sr. Batlle de Sant Lluís exposant els motius per obrir els carrers a la circulació de vehicles, i per tant no poder dur a terme el programa «A peu a l'escola». El principal motiu es: «Riesgo de atropello en la zona»  perquè pot sortir un cotxe d'una cotxeria o un altre que estigui aparcat. Hauríem de començar a ser més seriosos en aquest tema, els conductors són persones adultes i amb seny, saben tenir tota la prudència i precaució del món, a un carrer on el vianant té preferència.

Un segon motiu que es diu aquests dies és que els fiets s'acostumen a anar per enmig del carrer i quan està obert poden fer el mateix. Per favor, senyors meus, els fiets no son tontos i els hi demostraré amb un exemple ben senzill, les nostres estimades festes de Sant Lluís, tots anam pel mig del carrer perquè sabem que està tancat i el primer dia que s'obre al trànsit no hi ningú, ni fiets ni adults, que no sàpiga per on ha de caminar.

No hi ha res més segur que un carrer tancat. No hi ha res més segur que els fiets es trobin als punts de trobada i acompanyats per adults s'encaminin cap a l'escola. No hi ha res més segur que a tots els passos de vianants del recorregut hi hagi un policia per donar pas. No hi ha res més gratificant per a una mare que veure com de bon matí els fiets van xerrant, rient i sobre tot tranquils i sense l'estrès que suposa obrir la porta del cotxe i sortir de pressa.

No creieu pares i mestres que el Sr. Batlle pixa fora de test? Des de l'equip de govern de l'Ajuntament han cercat totes les excuses per carregar-se aquest programa, en què, no ho hem d'oblidar, hi ha molta gent que hi ha treballat durant anys.

La meva mare me deia de petita que el dia que aprenguem a pensar més «en noltros» i no tant «en jo» el món serà molt millor. Jo no l'entenia però ara sé perquè ho deia. Sr. Batlle, pares i mares no pensem tant en la nostra comoditat i els nostres problemes, pensem en el món que volem per als nostres fills.