TW

Som una mare i veïna de Sant Luís. Vivim al centre del poble i els meus fills van a escola al CEIP Nou Sant Lluís. Ara fa dues setmanes que va començar la campanya «Anar a peu a l'escola», un projecte iniciat l'any 2008 i que té com a objectius principals el fet de fomentar hàbits de vida saludable entre els infants, el respecte pel mediambient i l'adquisició de valors tan importants com l'autonomia i la iniciativa personals, la responsabilitat i el civisme, amb les persones i l'entorn físic més propers.

Aquest curs, com els altres anys, s'ha pogut organitzar el «Pedibus». Mestres, pares, avis del casal de gent gran, veïns i veïnes s'han bolcat per fer possible que els fillets del poble i dels nuclis del voltant puguin fer el trajecte a peu i sense cap perill, des d'un punts de trobada marcats, fins a les seves respectives escoles.
És emocionant veure la il·lusió que tenen els fillets, en aquest cas els meus fills, quan s'aixequen de bon matí, més feliços i contents que mai, perquè saben que és molt important estar aclarits a hora, per no perdre el «Pedibus»!

La meva sorpresa va ser gran, quan aquest passat divendres 16 de maig, l'escola ens va informar que la campanya «Anar a peu a l'escola» quedava suspesa per ordre de l'Ajuntament de Sant Lluís. Encara no me'n sé avenir. La veritat és que no he trobat la manera de dir-ho als meus fills. No sé ni com he de començar. Què els he de dir? Que són prou dos-centes firmes per suspendre un projecte d'una valua pedagògica inqüestionable? Que es pot interrompre una campanya que du tant de temps en marxa, de cop i volta, amb la planificació que això comporta? Ara que la feina està feta, per què es suspèn? Jo trob que així no es fan les coses.

«Anar a peu a l'escola» és un projecte que fa poble, fa Sant Lluís. Un poble petit i tranquil, que s'enorgulleix de tenir un entorn amable amb la gent que hi viu. És el poble ideal per tirar endavant un projecte tan polit com aquest i que, a més a més, ha comptat amb l'esforç i la dedicació dels mestres de les nostres escoles i la col·laboració de l'Ajuntament, dels policies locals i de tots els agents socials que conformen el nostre poble.

Però ara tot açò s'ha acabat i jo encara no he trobat cap explicació lògica i raonable per donar als meus fills. Esper que algun representant d'aquest Ajuntament, que és el meu i també el de tots els infants que viuen a Sant Lluís, sigui tan amable de donar-nos una resposta clara i coherent: Perquè tots hi hem perdut molt!
El meu sincer agraïment a tots els mestres que lluiten cada dia per tirar endavant projectes com aquest, amb il·lusió i amb ganes de fer la feina ben feta!