TW

Amics i companys. No puc deixar de pensar en la desfeta dels Quarters des Castell. Ells ens han donat vida, caràcter, oficis… Ens han donat nom, història i progrés… També cultura i llocs de feina.

No puc quedar-me passiu davant l'actitud política governant. Ells tenen el poder de fer els Quarters des Castell públics, per si encara queda algú que no ho sabia. S'ha de dir que bastaria en no baratar la qualificació urbanística i deixarien de tenir valor i interés per a poder edificar prop de 40 habitatges i a l'edifici del quarter d'Enginyers transformar-lo en hotel. A més de no permetre que caigueren en ruïna, mantenir-los seria una càrrega econòmica que facilitaria una negociació justa sobre el preu de compra.

De tornar-se enrere el conveni, s'haurien de tornar 450.000 euros i deixar d'emprar el quarter d'Intendència. Per una temporadeta, les activitats que es donen avui a aquest quarter podrien repartir-se per s'Ateneu, els baixos de l'Ajuntament, el Centro de Cultura, la Casa dels Veïns, el quarter d'Artilleria, la Biblioteca, el saló d'actes. En poc temps disposaríem dels dos quarters si volguéssim fer-los municipals.

Aquesta riquesa històrica també donaria més crèdit de capital a la nostra administració local. Però la requalificació urbanística està decidida per part de l'Ajuntament. Resulta més còmode seguir la pífia d'aquell mal negoci.

Ara és el Consell insular que té la veu per sancionar. Jo deman responsabilitat política i dic que els nostres bens patrimonials no són dels polítics: són del poble. Els polítics, per 4 anys d'administrar el fet públic, no poden privar a un poble que seguirà essent poble pels segles dels segles i que pagarà els deutes per comprar aquest patrimoni, arrabassat del nostre origen.

Són molt més que banderes i canonades folklòriques el que el poble ha de menester per viure el demà i desenvolupar vida i cultura. Per viure es necessiten equipaments i espais propis... i si són d'herència dels nostres avis, més preuats i més ens honoraran.

Si uns polítics pogueren cap allà l'any 2000 i no volgueren fer-los públics, poden els polítics d'avui rectificar aquella desgràcia?

Aprofit per convidar-vos a la projecció del documental i al debat que realitzarem a l'Associació de Veïns des Castell divendres dia 23, a les 20 hores. Pot ser una bona ocasió de donar resposta a molts interrogants.