TW

El passat dijous dia 22 de maig el batlle de Mercadal i Fornells va convocar a l' Associació de Comerciants de Fornells a una reunió on el tema central era l' ocupació de la via pública. La junta directiva li va fer arribar al senyor Ametller una sèrie de punts que preocupaven i molt als associats i d' aquesta manera vam fer una reunió molt productiva on van sorgir moltes i bones idees de cara a un futur esperem que proper.

Però també és cert que, en el transcurs de la trobada, ens vam adonar que moltes coses que s' havien de solucionar no eren jurisdicció de l' Ajuntament sinó que estan sota jurisdicció d'Autoritat Portuària de Balears. Els assistents a la reunió vam decidir fer una carta dirigida al director general de Ports de Balears, senyor Deudero, que fem extensiva als lectors d' Es Diari , pensada per pressionar i obrir un diàleg entre administracions que permeti enllestir i solucionar les mancances de Fornells i millorar la seva imatge. Passem a relatar els punts més importants:

1- Que a Fornells tenim un problema en quant a ocupació de via pública en el fet que una part des poble pertanyi a Ports i l' altre a l' Ajuntament, i que fins ara no s' hagin unificat criteris entre administracions a l' hora de concedir permisos d' ocupació de via pública i d' establir una estètica tan important en els destins turístics de qualitat,

2- Que les empreses de Fornells ens veiem discriminades en comparació a d' altres municipis de l' illa i concretament enfront a Es Mercadal, en el tema de la freqüència de mercats ambulants que patim, un total de quatre setmanals, tres dels quals es troben a la zona portuària, dos gestionats directament per Ports, per tant l' Ajuntament hi pot dir poca cosa.

3- Que l' estat de conservació i l' imatge de l' enfront marítim es troba descuidat amb manca de llum, voreres en mal estat, etc.

I per tot açò demanem:

1- Que les dues administracions unifiquin criteris, s' asseguin i facin un conveni que permeti actuar en qüestions d' ocupació, d' aparcaments i de conservació. Per exemple que el tema de l' ocupació de la via pública no es faci només en sentit recaptador sinó també amb criteris estètics.

2- Que els mercats rotin i no sempre ocupin la primera línia de mar, i per suposat que s' actuï millorant instal·lacions, il·luminació etc.

Esperem que pel bé de Fornells totes les inquietuds expressades en la reunió per part de comerciants, restauradors i empresaris, així com de l' Ajuntament arribin a bon port i mai millor dit.